Další úspěšné dětské hvězdy českého filmu, které hrají dodnes. Pamatujete na jejich dětské role?

Další úspěšné dětské hvězdy českého filmu, které hrají dodnes. Pamatujete na jejich dětské role?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někteří herci se do filmové historie zapsali už v dětství, jen málokterému z nich se však podařilo dotáhnout to ke zdárné kariéře i v dospělosti. Kterým dalším českým hercům se to ale povedlo a na obrazovkách je vídáme dodnes?

Marek Vašut

Známý herec Marek Vašut, kterého jste mohli vidět mimo jiné ve filmech Kameňák, Špindl, Bestiář nebo Román pro pokročilé, za sebou má už desítky filmových i seriálových rolí. Zahrál si také v několika zahraničních filmech. Jeho kariéra však začala nabírat na rychlosti už v raném věku.

U filmu totiž začal už ve svých pěti letech, kdy se objevil v rodinné komedii Káťa a krokodýl (1965), kde se filmařům pravděpodobně osvědčil, protože přicházely další a další role. Jako dětskou hvězdu si ho můžete pamatovat také například z krimi filmu Martin a červené sklíčko (1966) nebo z hudebního snímku Přijela k nám pouť (1973). 

Zuzana Bydžovská

Zuzana Bydžovská, která se objevila například ve filmech Gympl, Ve stínu, Sedmero krkavců, Celebrity s.r.o. nebo v seriálu Modrý kód si před kamerou poprvé zahrála ve dvanácti letech. Bylo to při natáčení Přijela k nám pouť (1973), kde se setkala právě s Markem Vašutem, ale také dalšími dětskými herci. Mezi nimi byla například Renata Mašková a Yvetta Kornová. O pár let později si zahrála také v seriálu My z konce světa, v komedii Konečně si rozumíme (1976) nebo Jak se točí Rozmarýny (1977).

Jan Potměšil

Přestože Jan Potměšil během demonstrací v roce 1989 utrpěl při těžké autonehodě vážná zranění, která ho do konce života připoutala k invalidnímu vozíku, stále si drží reputaci uznávaného herce a oboru se snaží příležitostně věnovat. Nejvíce ho proslavila role mladíka Martina ve filmu Bony a klid (1987) nebo postava ševce v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987). Své první role ztvárnil v deseti letech ve filmech Poslední exil (1976) a Jakub (1976). Jen o rok později si zahrál také v seriálu Žena za pultem a Třešňová babička.

Jiřina Bohdalová

Uznávaná česká herecká legenda Jiřina Bohdalová, která nedávno oslavila devadesáté narozeniny, se od herectví skutečně za celý život neodtrhla. I nyní stále točí a připravují se s ní nové filmy na letošní a příští rok. Za sebou má dlouhý seznam rolí, ale znát ji můžete například z komedie Světáci (1969), „Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970) nebo seriálu Chobotnice z II. patra (1986). Její nezaměnitelný hlas je navíc známý také díky dabingu mnoha milovaných dětských seriálů, jako jsou Pohádky ovčí babičky nebo Broučci.

Její kariéra však začala v pouhých šesti letech, kdy si zahrála ve svém prvním filmu. Tím se stala komedie Pižla a Žižla hledají práci (1937). Dále se jako malá objevila například v romantickém dramatu Zlatý člověk (1939), hudebním snímku Madla zpívá Evropě (1940) nebo komedii Zlaté dno (1942).

Michaela Jílková

Michaela Jílková je v dnešní době známá hlavně jako moderátorka diskusního pořadu Máte slovo. Dříve moderovala také talk show Kotel a pracovala ve zpravodajství ČT.

V dětství však se však kratší dobu věnovala také herectví. V patnácti letech si zahrála v komedii Stav ztroskotání (1983). Následně se objevila v dramatu Tchyně (1985) a později také v pár epizodách seriálu Letící delfín. Herectví se sice v už příliš nevěnuje, ale tak úplně na něj nezanevřela. Ještě minulý rok se například objevila v prvním dílu seriálu Ochránce.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.csfd.cz