Honzík a Eva z filmu Chobotnice z druhého patra nebyli přijati na konzervatoř pro “nedostatek talentu”. Čím se teď živí

Honzík a Eva z filmu Chobotnice z druhého patra nebyli přijati na konzervatoř pro “nedostatek talentu”. Čím se teď živí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I více než po třiceti letech jsou Chobotnice z druhého patra zajímavou podívanou s vynikajícími triky. Česká klasika, která se řadí mezi filmy, jež můžeme vidět opakovaně, je mimořádná i díky dětským hercům. V hlavních rolích se objevili Žaneta Fuchsová jako Eva a Milan Šimáček jako Honzík.

Žaneta Fuchsová (dnes Tomášková) si poprvé zahrála pětiletou Terezku v pohádce Kočičí princ (1978) a až do revoluce se objevovala v jednom filmu za druhým. Pihatou holku s drzým kukučem jsme mohli vidět v 33 snímcích. Nezapomenutelná je jako předškolačka v dvoudílném filmu Lucie postrach ulice a A zase ta Lucie, jako kamarádka Létajícího Čestmíra Barborka Bartáková nebo po boku Heleny Růžičkové ve válečném seriálu Karla Kachyni Vlak dětství a naděje. Naposledy si jako dětská herečka zahrála v roce 1989 v rodinném filmu Pan Tau.

Po základní škole ji pro údajný nedostatek talentu nepřijali na konzervatoř, a mladá herečka tak nevědomky ukončila svou hereckou dráhu studiem ekonomie. Ze školy ji totiž na plac nepustili a Žaneta musela nabízené role odmítat.  Po škole pracovala jako sekretářka či účetní. Zkusila si manažerku v castingové agentuře a dnes pracuje jako asistentka režie. Občas dostane hereckou příležitost v některém seriálu, například v Rodinných poutech nebo v Ulici. Žaneta je rozvedená a má dvě děti.  

Ani Milan Šimáček se herectví nevěnuje. Říká o sobě, že není žádný herec, jen si pouze zahrál v pár filmech. Proslavil se jako malý nezbeda Jirka Oliva v seriálu My všichni školou povinní. Poté získal roli malého Jana Nerudy v sérii Malostranských povídek. Nejvíc si ho pamatujeme jako Honzíka z dvoudílného filmu Chobotnice z druhého patra. Naposledy se na obrazovkách objevil v devatenácti v seriálu Dobrodružství kriminalistiky. Na konzervatoř se nedostal a po revoluci se vyučil automechanikem. Pracoval jako prodavač a správce počítačových sítí. Milan Šimáček je ženatý a má čtyři děti.