Specialisté: Zločin může zavítat i do kultivovaného prostředí šachového sportu

Specialisté: Zločin může zavítat i do kultivovaného prostředí šachového sportu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Další premiérová epizoda oblíbeného detektivního seriálu Specialisté má název Svázaný král. V epizodě se opět po delší době objeví mezi Specialisty forenzní technik Jan Houdek, kterému kolegové přezdívají Houdini.

Forenzního technika si zahrál Lukáš Příkazký. Novy kriminální případ se totiž odehrává v prostředí šachového sportu, kterému se Houdek ve volném čase se zápalem věnuje, přičemž dokonce velmi dobře znal mrtvého trenéra Severína. Stane se tak pro kriminalisty neoficiálním odborným poradcem, kterému mohou věřit.  

záběr z epizody
záběr z epizody | Zdroj: TV Nova

Svázaný král – další zapeklitý případ pro Specialisty

Šachový trenér Stanislav Severín je po šachovém turnaji nalezen svázaný a mrtvý ve svém klubu. Testy potvrdí, že byl zdrogovaný a příčinou smrti byla agónie po podaném sedativu. Pozornost Specialistů se rychle zaměří na jednoho z jeho žáků, který měl Severínovi krátce předtím před svědky vyhrožovat.

Důvodem údajně byly neshody po šachové partii, jejíž výsledek přísný trenér nechtěl uznat. A to právem, jak odhalí vyšetřovatelé s pomocí forenzního technika Jana Houdka (Lukáš Příkazký). Žák totiž vyhrál jen díky tomu, že zmanipuloval hru pomocí skryté kamery a šachového počítače.

Zdánlivě jednoduchý případ je však zapeklitější, než na první pohled vypadá. Pomoc Jana Houdka je proto pro vyšetřovatele způsobem, jak se dozvědět, co se vlastně stalo.

Lukáš Příkazký a jeho role

Herec Lukáš Příkazký se neobjevil pouze v tomto kriminálním seriálu. Jak v jednom rozhovoru uvedl, nejvíce mu k srdci přirostla postava nadporučíka Robina Lupínka ze seriálu Rapl, který natáčel ještě před seriálem Specialisté, kde se objevil ve třiceti epizodách. V seriálu Rapl se z jeho kolegů stali přátelé, se kterými si i dlouho po natáčení zašel rád na pivo. V tomto seriálu si také jako dvojnásobný otec nacvičil, jaké to je být rodičem. Realita ho však mile překvapila, když se stal otcem ve svém životě. Jak uvedl, v reálu je to mnohem příjemnější a také zodpovědnější role.

Policistu si zahrál také v seriálu Půlnoční zpověď, kde mu byl parťákem Marek Taclík. Objevil se i v epizodních rolích Kriminálky Anděl a v Případech 1. oddělení.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text