Půlnoční zpověď: Herci Taclík a Příkazký tvoří podivnou policejní dvojici, nic společného nemají ani v reálném životě

Půlnoční zpověď: Herci Taclík a Příkazký tvoří podivnou policejní dvojici, nic společného nemají ani v reálném životě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakmile se někde vyskytne role policisty, je velká pravděpodobnost, že ji obsadí Marek Taclík. Divák se potom musí pekelně soustředit na to, co říká, protože patří k hercům, kterým není moc rozumět. Jeho kolegu mu tentokrát hraje Lukáš Příkazký, který ještě sklízí popularitu ze seriálu O mě se neboj.

I přes svůj nedokonalý mluvený projev se řadí Marek Taclík k našim nejobsazovanějším hercům –⁠ v padesáti letech má za sebou už úctyhodnou sbírku rolí. Vypadá to, že role kriminalistů už má v českých projektech zamluvené předem. K jeho největším rolím patří určitě jeho působení v oblíbeném seriálu Kriminálka Anděl. Nedávno se také objevil v minisérii Docent, a to opět jako vyšetřovatel.

Přestože herec působí dojmem „usedlého taťky z vesnice“, opak je pravdou. Jeho život byl „jedna velká divočina“. Bulvár dokázal slušně zásobovat svými životními maléry několik let. Sám se nestyděl přiznat, že si v devadesátých letech vyzkoušel i celou řadu drog, např. LSD, speed, kokain nebo perník. Tvrdil však, že se mu tato záliba nikdy nevymkla kontrole. Nakonec ho přece jen zákony kleply přes prsty. Když si z výletu v Amsterdamu vezl trošku trávy domů, byl přistižen hraniční kontrolou a vysloužil si tříletou podmínku.

Opravdový průšvih ale přišel odjinud. Média jeho milionové dluhy propírala dost dlouho. Podle magazínu Šíp šlo o částku přesahující dva miliony, kterou nebyl schopný splácet. Nevyhnul se tak několika exekucím a celý jeho majetek skončil ve dražbě. To dost nešťastně řešil alkoholem.

Marek Taclík
Marek Taclík | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

S takovým životním stylem byl dlouho sám, protože není moc žen, které by byly tak odvážné a skočily by do vztahu plného problémů. Nakonec se přece jen taková žena našla a herec se pomalu začal dávat do pořádku.

S barmankou Pavlou má dceru Matyldu a syna Toníčka. Dluhy vyřešil osobním bankrotem a v roce 2019 dostal splátkový kalendář, podle něhož by měl pět let splácet každý měsíc 24 tisíc korun. Je tedy jasné, že se herec má co otáčet a role si moc nevybírá.

Deník VIP Svět letos v zimě uvedl, že se všechny dluhy v insolvenci nakonec vyšplhaly až na 4,5 milionu korun. Hercovy příjmy nejsou pravidelné, takže měl i během splácení problémy. Pokud však vytrvá a dotáhne pětileté drsné období splátek do konce, soud by mu mohl umožnit hodit tyto starosti už konečně za hlavu.

Pro Lukáše Příkazkého to také není poprvé, kdy se předvedl v roli strážce zákona. V seriálu Rapl si zahrál nadporučíka Lupínka.

Ve srovnání s hereckým kolegou Taclíkem je život Příkazkého úplně obyčejný. Po synovi Lukášovi se jeho rodina rozrostla ještě o dceru Malvínku a herec se pochlubil, že manželce pomáhá ze všech sil.

Zdroje článku: