Neuvěřitelný život Arnolda Schwarzeneggera, kluka z malé rakouské vesničky Thal, syna místního policejního šerifa

Neuvěřitelný život Arnolda Schwarzeneggera, kluka z malé rakouské vesničky Thal, syna místního policejního šerifa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Život Arnolda Schwarzeneggera (1947) je tzv. „americkým snem“. Splnilo se mu přesně to, kvůli čemu do Ameriky už staletí proudí davy lidí z celého světa a doufají, že budou slavní, bohatí a uznávaní v tom, co dělají.

Na vrcholu své herecké kariéry vydělával 20-30 milionů dolarů za film. Za svůj život vydělal stovky milionů dolarů. Od prvních výdělků si kapitál šetřil a investoval. Díky tomu dnes hodnota jeho investic do nemovitostí přesahuje 100 milionů dolarů.

Začátky

A to měl původně v plánu stát se policistou, aby splnil otcovo přání. Jenže sám cítil, že ho to táhne jinam a když si přečetl, že již několik kulturistů dostalo hereckou příležitost v Hollywoodu, začal dělat vše proto, aby v kulturistice vynikl nad ostatními. Z jeho robustní postavou a výškou 188 cm byl velice výrazný a nadšení mu nechybělo. V roce 1965 začal vyhrávat juniorské soutěže a v roce 1967 byl prvním sportovcem, který ve 20 letech získal titul Mr. Universe. Tento titul získal ještě třikrát. I přes náročný tréning navštěvoval obchodní školu, v čemž ho podporovala matka.

Hurá do Ameriky

Z vítězných soutěží si dokázal našetřit 27 tisíc dolarů, což v té době byly velké peníze. A právě s takovou sumou se vydal do USA splnit si své sny. První investice do pozemku mu nevyšla, ale to ho neodradilo a šetřil dál. S pomocí půjčky od svého trenéra koupil první bytový dům za 214 tisíc dolarů. Podařilo se mu prodat ho za 360 tisíc dolarů a ty znovu investoval.

Ve 25 letech už byl známý v oboru a měl své první miliony. Tato část hercova života není moc známá. Většinou se jeho fanoušci domnívají, že zbohatl až v Hollywoodu.

Cesta k filmu

V roce 1970 získal první titul Mr. Olympia, který ve své kariéře získal ještě několikrát.

Konečně si byl jistý, že přišla ta pravá chvíle, aby zkusil štěstí u filmu. Začalo to filmem Barbar Conan, kde toho moc nenamluvil, ale efekt, který způsobila jeho fyzická konstrukce, byl ohromující.

Životní role přišla s Terminátorem. Za první díl, který vydělal přes 80 milionů dolarů, si odnesl honorář 75 tisíc dolarů a celosvětovou slávu, která mu přinesla mnoho dalších rolí.

Největší finanční úspěch

Překvapivě si nejvíce vydělal filmem Dvojčata. Filmové studio nebylo moc přesvědčené o úspěchu, a tak se režisér Ivan Reitman a herci Arnold Schwarzenegger a Danny De Vito dohodli, že budou pracovat bez honoráře a každý získá 13.33 % zisku ze všeho spojeného s filmem. Z komedie se stal hit jak v kině, tak i na kazetách VHS a na kabelových televizích. Každý z trojice si přišel na víc než 40 milionů dolarů.

Další úspěšné filmy

Přišla záplava dalších filmů a milionové honoráře. Za Terminátora 2 dostal 12 milionů dolarů. Ve filmu měl jen 700 slov. To vychází 21 tisíc dolarů za slovo. Odhaduje se, že si za svou kariéru vydělal herectví 400 milionů dolarů.

Politika

Jako dlouholetý aktivní člen Republikánské strany se v roce 2003 ucházel o křeslo guvernéra a tuto funkci vykonával v období 2003 až 2011.

Osobní život

V roce 1986 se oženil s Marií Shriverovou, která pracovala v TV zpravodajství. Zlí jazykové tvrdí, že to bylo právě proto, že je to neteř Johna F. Kennedyho a Arnold se potřeboval dostat do vyšších kruhů. S Marií má 4 děti.

Manželství krachlo v roce 2011, kdy se provalilo, že má s hospodyní 14letého syna. Rozvod se táhl 6 let. Za tu dobu emoce vychladly a manželé si nechali několik nemovitostí ve společném vlastnictví, kde se schází jako rodinu.