Ulice: Dušková stopuje dceru. Díky Kaštanovi ji ale nenachytá. Hloupě nachytat se však nechá Gábina

Ulice: Dušková stopuje dceru. Díky Kaštanovi ji ale nenachytá. Hloupě nachytat se však nechá Gábina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena se raduje ze dvou proužků. Gábina udělá velkou chybu, když si s novinářem Tomáškem domluví schůzku. Šimon se dočká překvapivé omluvy. Michal chce pozvat pana Kaštana na Vánoce. Ve 4384. dílu ho zachrání před paní Duškovou.

Irena nadále zůstává ve škole, a tak jí Prokop vehementně shání práci, aby ji zabavil. Usadila se dokonce na jeho ředitelské židli a úřaduje. Otíkovi chce nabídnout pozici metodika prevence. Líbí se jí totiž, jak řešil uplynulé události ve škole, a jak se k nim jako zástupce ředitele stavěl. Chce po něm rychlé rozhodnutí. Otík se ohradí, že mu nedává moc času na rozmyšlenou. Irena si díky Otíkově poznámce uvědomí, kolikátého je a zbystří. Udělá si těhotenský test a ten jí vyjde pozitivní. Nemůže tomu vůbec věřit a je to pro ni nejšťastnější zpráva na světě.   

Irena je těhotná
Zdroj: TV Nova | Irena je těhotná

Viktor se přijde Šimonovi omluvit za všechno, co mu provedl. Za Romana mluvit nemůže, ale on se už delší dobu snaží Šimona odchytit, aby mu řekl, že ho to mrzí a vrátil mu alespoň část peněz, které mu s Romanem sebrali. Když Valerie vidí Viktora přicházet, snaží se ho odehnat, aby mu dal pokoj. Šimon si ho však chce vyslechnout. Z jeho omluvy je hodně zaskočený, ale v koutku duše se mu jistě ulevilo. Stačí, že se jeden třeťák přiživuje na Šimonově příběhu a točí o něm videa na sociální sítě.

Gábina musí něco udělat. O Šimonovi vycházejí jednostranné články, které poukazují na jeho útok se zbraní ve škole. Ani Jirka Herman z nich nevychází jako kladný hrdina. Články nedávají věci do souvislostí, takže to vypadá, jako kdyby vina byla na Šimonově a Jirkově straně. Gábina se rozhodne tomu udělat konec. Sama kontaktuje reportéra Dalibora Tomáška, aby mu vylíčila svou verzi a ospravedlnila tím Šimonovo jednání. Jenže s novináři není radno si zahrávat. Ne všichni totiž chtějí napsat pravdu, některé totiž víc než pravda zajímají spekulace a touží po senzaci, aby přilákali co nejvíce čtenářů. Jirka se sice Gábinu snaží varovat a od setkání ji odradit, ale ona si nechce dát říct. Na vlastní kůži tak pozná, proč se ji Jirka snažil zastavit.  

Viktor se omluví Šimonovi
Zdroj: TV Nova | Viktor se omluví Šimonovi

Michal se Žofkou mají obrovské štěstí, že ke Klímům přišel pan Kaštan. Zničehonic se u nich doma totiž objeví paní Dušková a shání se po Žofce. Toho času má být totiž u Michala a doučovat ho češtinu. Michal se před Duškovou kroutí a vymlouvá, ale je v koncích.

Pan Kaštan do toho však vstoupí a vymyslí si skvělou výmluvu, aby měl Michal čas Žofku varovat a ona měla dostatek prostoru přijít ke Klímům. Michal je mu neskutečně vděčný za takovou záchranu. Kdyby se Žofčina máma dozvěděla, že tu vůbec nebyla, měli by po společných setkáních, což by Michala mrzelo dvakrát tolik. Michal si k panu Kaštanovi vytvořil blízký vztah a napadne ho, že by ho mohli pozvat na Vánoce. Vítek však o Kaštanovi ve spojitosti se Štědrým dnem nechce ani slyšet. Michal ho označí za pokrytce. 

Kaštan zachrání Michala
Zdroj: TV Nova | Kaštan zachrání Michala
Zdroj článku:
  • Autorský text