50 odstínů šedi: Jak probíhalo natáčení erotických scén a jaká ocenění si herci vysloužili

50 odstínů šedi: Jak probíhalo natáčení erotických scén a jaká ocenění si herci vysloužili
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento erotický snímek líčí příběh nudné studentky Anastasie, která se chystá na interview s velmi pohledným a úspěšným Christianem Greyem. Ačkoliv se k ní Christian nechová moc vřele, Anastasia je jím natolik okouzlena, že se do něj zamiluje.

Sympatický podnikatel ji včas varuje, že má velmi specifický vkus, co se týče intimního života. Zvládne mladá dívka jeho podivné choutky? A jak se vyrovná s citem, který k němu chová?

Kdo měl hrát koho?

Původní obsazení hlavních hrdinů bylo úplně jiné. Role Anastasie byla nabídnuta Emilii Clarke, ta ale kvůli nahotě nabídku odmítla. Nakonec roli získala Dakota Johnson, ovšem fanoušci z ní nadšení nebyli. Přáli si, aby úlohu ve filmu získala oblíbená Alexis Bledel. Také s rolí Christiana Greye to nebylo jednoduché – původně tvůrci počítali s Charlie Hunnamem, ten ale kvůli pracovní vytíženosti roli nepřijal.

Čtěte také: 365 dní – film od polských tvůrců je plný erotiky

Nejhorší herec a nejhorší herečka

Je až paradoxem, jak se snímek stal oblíbený u ženského publika, a přitom získal jen ta nejhorší ocenění. Jamie Dornan za nejhoršího herce a Dakota Johnson za nejhorší herečku. Nakonec ani scénář neprošel, i ten získal Zlatou malinu. Film si v kinech vedl víc než skvěle, na vstupném do kina vydělal bezmála 240 milionů dolarů.

Čtěte také: Hříšnice: Historické drama pro dospělé plné silných citů a erotiky

Herci si navzájem pomáhali

Natočit lechtivé scény není vůbec snadné, natož sadomasochystické choutky Christiana Greye. Dakota Johnson se později přiznala, že tyto scény nenáviděla. „Je stresující být nahá a připoutaná k posteli před celým štábem,“ uvedla při jednom rozhovoru. Ovšem její herecký kolega byl natolik ohleduplný, že po každé scéně přikryl Dakotu dekou.

Tuto romanci mezi miliardářem a studentkou můžete zhlédnout 19.9. ve 23.00 hodin na televizi Nova.