Na finále 19. sezóny Ulice nesmí chybět Tereza. Herečka Patricie Pagáčová se vrátí po více než 5 letech

Na finále 19. sezóny Ulice nesmí chybět Tereza. Herečka Patricie Pagáčová se vrátí po více než 5 letech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svatba Gábiny a Jirky bude výjimečná hned v několika ohledech. Kromě toho, že si snoubenci konečně řeknou ano, se také na scéně objeví Tereza Jordánová, provdaná Kučerová, aby šla kamarádce za svědka. Patricie Pagáčová tak měla možnost zúčastnit se natáčení jednoho z nejdůležitějších momentů sezóny.

Je to jako návrat domů, říká herečka

V pátek 21. června 2024 se diváci Ulice mohou těšit na poslední díl před obvyklou prázdninovou pauzou a závěrem již devatenácté sezóny. Takové slavnostní epizody bývají zpravidla příležitostí pro nějaké svatby, dojemná setkání a návraty starých, oblíbených postav. Ani letošek nebude v daném směru výjimkou.

Už celé měsíce se připravuje původně skromná svatba Gábiny Pumrové (Aneta Krejčíková) a Jirky Hermana (Jan Holík), kterou se ženich na poslední chvíli rozhodl s pomocí Veroniky Maléřové (Hana Holišová) poněkud rozšířit, aby nevěstě udělal radost. Účastnit romantické akce by se tak mělo podstatně více lidí, včetně Gábininy nejlepší kamarádky. Přesně tak, závěrečná epizoda před letními prázdninami přivede zpátky do Ulice jednu z kdysi stěžejních postav, Terezu Jordánovou, nyní Kučerovou.

Patricie Pagáčová zpátky v Ulici
Patricie Pagáčová zpátky v Ulici | Zdroj: TV Nova

(Na základě fotek můžeme usuzovat, že na obřadu nakonec nebude chybět ani Jiří Herman starší v podání Marka Vašuta, přestože jeho zamýšlený svatební dar se ženicha i nevěsty mírně řečeno dotkl.)

Ačkoli to diváci příliš nevnímají, Gábina je s Terezou stále v kontaktu. Před šesti lety jí šila šaty a svědčila na svatbě s Davidem (Matouš Ruml), teď by byla ráda, kdyby se role obrátily a Tereza šla za svědka jí. Když už se děvčata ocitnou znovu pohromadě, jistě během rozhovoru dojde řeč i na zajímavé novinky v jejich životech. Co všechno na sebe Tereza prozradí? Co je u ní a u Davida nového? A jak její představitelka Patricie Pagáčová prožívala návrat na plac při natáčení jednoho z nejhezčích dílů sezóny?

Pro mě je ten návrat po pěti letech především velká nostalgie, přeci jen jsem v Ulici strávila 14 let... Přijde mi, jako by se nic nezměnilo, jsou tady stejní lidé, stejné tváře, je to, jako bych se vrátila domů.

Cesta Ulicí s oblíbenou Terezou

Návrat Terezy bude pro mnohé fanoušky seriálu jistě vítaným zpestřením, vždy totiž patřila mezi největší oblíbence a nadále je s Ulicí spojována, ačkoli se v ní neukázala déle než pět let. Na úplném začátku v roce 2005 byli Jordánovi koneckonců hlavní rodinou, kolem níž se rozehrávaly ostatní děje.

Terezu jsme poznali jako školačku a sledovali jsme, jak vyrůstá, dospívá, zažívá první zklamání v lásce, tropí vylomeniny, studuje a nastupuje do prvního zaměstnání coby učitelka češtiny na gymnáziu, které navštěvovala už jako studentka. Lásku k učení v ní tenkrát vzbudily další velké ikony, všemi milovaná profesorka Miriam Hejlová (Hana Maciuchová), na kterou diváci dodnes s láskou vzpomínají, a Lenka Drápalová (Michaela Badinková).

Byli jsme rovněž svědky toho, jak Tereza překonala následky vážné autonehody, jak se zamilovala do otce jedné ze svých studentek nebo jak konečně potkala svou spřízněnou duši – Davida, za nímž se posléze odstěhovala do Rakouska.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • tisková zpráva TV Nova