Ulice: Soudcův dar nedar vzbudil bouřlivé reakce nejen u Jirky, ale i u fanoušků seriálu

Ulice: Soudcův dar nedar vzbudil bouřlivé reakce nejen u Jirky, ale i u fanoušků seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Jiří Herman starší nabídl synovi perfektní náhradní matku, která by jemu a Gábině odnosila dítě, a ještě to pojal jako speciální svatební dar, rozčílil tím nejen samotného Jirku. Sociální sítě teď plní reakce znechucených diváků, ačkoli ne všichni se k nápadu staví odmítavě.

Myšlenka je možná dobrá, ale přístup neomalený

Soudce Jiří Herman zřejmě usoudil, že jeho šance dostat se na synovu svatbu s Gábinou jsou minimální, a tak přesunul pozornost na jiný cíl. Přesněji řečeno se vrátil ke své dřívější prioritě – vnoučeti. Rozhodl se dát Jirkovi svatební dar, jaký asi v celé historii svateb nemá obdoby. Našel pro něj a jeho nevěstu dokonalou náhradní matku a slíbí, že všechny složité organizační záležitosti zařídí.

Koneckonců, náhradní mateřství představuje v našem státě komplikovaný a zdlouhavý proces, při němž se zkušenosti a kontakty váženého soudce budou dozajista hodit. Tak to vnímá i vděčná Milena Pumrová, jež Hermanovo gesto označí za dojemné a důležitější než prsten po manželce, který daroval Gábině.

Jirka s otcem skončil.
Jirka s otcem skončil. | Zdroj: TV Nova

Milena nechápe, co na tom Jiříkovi a Gábince tolik vadí. Patrně nevidí, jak obrovský a nevyžádaný zásah do soukromí to je a že se jedná o velmi citlivou, choulostivou záležitost. Zkrátka, otec zase jednou předvedl, že názory a pocity ostatních ho nezajímají, když si jde tvrdě a bezohledně za vlastním cílem. Proto se s ním Jirka pohádá a znovu přeruší veškeré kontakty.

Jak na danou dějovou linku nahlížejí diváci? Vnímají Hermanův čin jako krásné a užitečné gesto, upřímnou snahu novomanželům pomoct? Nebo ho vidí jako nebetyčnou drzost? V názorech některých z nich se spojují oba tyto závěry:

Z titulu své profese je zvyklý rozhodovat o osudech jiných lidí, a tak si myslí, že má to právo všude. Ačkoli jeho myšlenka byla možná ušlechtilá, Herman senior je neomalený hulvát.

„Věřím, že to myslí dobře, ale minimálně je to dost netaktní. Dvacet let se neviděli se synem, Gábinu zná tři měsíce nebo kolik a už se jim montuje do takových citlivých a intimních věcí. No jo, holt chce svoji krev. Hlavně myslet na sebe.“

„Taková rodina je fakt za trest“

Ačkoli se většina diváků shoduje na tom, že Herman tímto darem hodně přestřelil a že si zaslouží nebýt na synově svatbě, objevují se i vstřícnější a obsáhlejší diskuze, v nichž se fanoušci Ulice důkladněji zamýšlejí nad dalšími okolnostmi.

Myslím si, že to neměl prezentovat jako dar, ale na druhou stranu mi připadá normální, že by otec synovi v této situaci mohl pomoci a určitě by s ním o tom mohl mluvit. Nevím, proč je mladej tak akurátní.

„… Ale přece nemůže mladým plánovat rodičovství. Věřím tomu, že kdyby byla Gábina zdravá, bude jí počítat i plodné dny. Vždyť Gábina s Jiřím nemají nad svými životy téměř žádnou kontrolu. Pumrová jim organizuje svatbu, Herman těhotenství…“

Jak jedna ze čtenářek trefně podotkla, „nevyžádané urputné rady nejsou rady, ale nátlak“. Dá se pochopit, že Herman ve svém věku na vnouče už trochu spěchá. Netuší, jak dlouho ještě bude při síle a kolik času mu zbývá. Jistě ho to ale neopravňuje k tomu, aby na mladé naléhal. Nebo ano?

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři