Svatební peklo v pondělní Ulici: Vilmě se do vdávání nechce a Hermanův dárek rozčílí Jirku

Svatební peklo v pondělní Ulici: Vilmě se do vdávání nechce a Hermanův dárek rozčílí Jirku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svatby by měly být důvodem k radosti, ale ani u Nyklových, ani u Jirky a Gábiny to tak v dané chvíli nevypadá. Zatímco Lumír s Vildou napjatě vyčkávají, jak se Vilma ohledně žádosti o ruku vyjádří, soudce Herman přichází za synem s opravdu speciálním a troufalým svatebním darem.

Vilma se zlobí, že ji Vilda postavil před hotovou věc

Bude svatba, nebo ne? To je otázka, kterou teď řeší všichni zvědaví členové rodiny Nyklových. Jak se babička rozhodne? Proč vlastně nedala Vildovi jasnou odpověď okamžitě? Udělal snad chudák Burda něco špatně? Ani on sám si nedokáže vysvětlit tohle váhání a čekání v zoufalé nejistotě. Domníval se, že nabídkou sňatku milovanou Vilmu potěší, ale je ochoten vzít ji zpátky, pokud by si to přála. Hlavně ať ji proboha neztratí!

Vilda je na Vilmu až moc rychlý.
Vilda je na Vilmu až moc rychlý. | Zdroj: TV Nova

Upřímně, ani Lumír nechápe, proč ta jeho ztřeštěná máti zase blbne. Má přece Vildu ráda, odstěhovala se za ním do Čerčan. Najednou ztrácí zájem? Nakonec to bude Vendula, kdo se osmělí zamířit přímo za babičkou a vymámit z ní odpovědi. Vilma vnučce ukáže prstýnek a přizná, že jí vadí, jak ji Vilda postavil před hotovou věc a požádal ji o ruku před celou rodinou, takže si pak připadala, jako kdyby ani neměla možnost odmítnout. Ne že by odmítat chtěla, ale zkrátka to bylo příliš veřejné a vlastně i rychlé. Vždyť spolu bydlí sotva týden, neznají se ani moc dlouho.

Totéž se Vilma později pokusí vysvětlit Vildovi, jenž tak úplně nerozumí tomu, proč by měli otálet. Nejsou už nejmladší, pravda? Paní Nyklová ale zkrátka potřebuje čas, aby si to v sobě srovnala. Dlouhá léta žila sama, měla svůj klid a prostor jen pro sebe. Zatím musí Vildovi stačit, že mu neřekne ne. Nedočkavé rodině ale vzápětí oznámí, že svatba se konat nebude. Mezi ní a Burdou se však nic nemění, nadále spolu budou bydlet a těšit se z každého dne. Kdo ví, co přinese budoucnost.

Hermanův svatební dar je vskutku originální

Svatba se už nějakou dobu řeší také u Gábiny a Jirky – ne zrovna v radostném duchu. Radek, Milena a Herman stále trpí nejistotou, zda se vůbec budou moci zúčastnit. Zejména Milena s panem Jiřím doufají, že se Jirka uklidní a umožní jim na svatbě být. Gábina však poněkud smutně podotkne, že se zatím nestalo nic, kvůli čemu by měl její snoubenec měnit názor. Ze strany rodičů není vidět žádnou sebereflexi. Omlouvají se často, ano, ale nedochází u nich k žádoucí změně chování. Na obřadu by jistě našli další příležitost, jak si vjet do vlasů a vše pokazit.

Nicméně se zdá, že soudce tu příležitost najde ještě dřív, konkrétně svým speciálním svatebním darem. I kdyby neměl být na svatbě, chce oba novomanžele potěšit něčím smysluplným. Když ale synovi předestře svůj záměr, pořádně ho vytočí. Zajistil prý vhodnou kandidátku, která by jim odnosila dítě. Je to cizinka, poctivá, vzdělaná a pracovitá, prostě po všech stránkách perfektní. Herman se navíc nabídne, že všechno zorganizuje. Jirka nevěří svým uším. Zvedne se a vztekle prohlásí, že i když to bude těžké, pokusí se teď předstírat, jako by otec takovou nehoráznost vůbec nevyslovil. Jistě to ale ještě bude mít nějakou dohru.

Zdroj článku:
  • Autorský text