KVÍZ: Seriál Doktor Martin se skvělým Miroslavem Donutilem

KVÍZ: Seriál Doktor Martin se skvělým Miroslavem Donutilem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Český komediální seriál Doktor Martin byl natočen podle britského originálu Doc Martin. Tuzemští autoři seriál obsadili celou plejádou skvělých herců a děj zasadili do malebné vesničky v Beskydech.

Mnozí z vás jistě poznali, že obcí, v níž se natáčelo, jsou Velké Karlovice v Beskydech a že doktorovou ordinací byla 260 let stará budova fary tamní římskokatolické farnosti. Seriál nabízí svým diváků kousek od každého žánru: od laskavého i drsného humoru přes intriky a emocionální okamžiky až k napětí!

Doktor Martin v jedinečném podání Miroslava Donutila je cynický a arogantní člověk, jehož komunikace s místním obyvatelstvem je velmi odtažitá až nadřazená. I když tamní obyvatelé jsou také velmi svérázní… A tak trvá dlouho, než doktor mezi spoluobčany zapadne, neboť vlastním přičiněním dokáže často komplikovat i ty nejjednodušší životní situace. Na druhé straně přijdou i chvíle, kdy poznáte, že i tento tvrdý a nepříjemný chlap má srdce. A je to špičkový specialista, který v lékařské praxi zvládá bez mrknutí oka i ty nejsložitější případy. Až na tu krev… Vzpomínáte, co s ním dělá pohled na krvácení? A jak si ho všichni kvůli tomu dobírají?

Pojďte si tedy v krátkém kvízu tento seriál připomenout:

Závěrem lze říci, že tento seriál se autorům rozhodně povedl. Tím, že ho zasadili do nám blízkého prostředí a ukázali typickou českou mentalitu, je nám jaksi bližší než ten britský. I když ani tomu se nedá vytknout vůbec nic. Kdyby se českým tvůrcům nezalíbil, jistě by podle něj nenatočili vlastní dílo. Kdo tedy má rád v televizi kombinaci dobrého humoru, lidských příběhů a také lékařských záhad, přijde si u sledování seriálu Doktor Martin určitě na své.

Zdroje článku: