Celebrity pod lupou: Hvězdná kariéra Jaromíra Hanzlíka rostla, ale pletky s vdanou Brejchovou mu v herecké branži uškodily

Celebrity pod lupou: Hvězdná kariéra Jaromíra Hanzlíka rostla, ale pletky s vdanou Brejchovou mu v herecké branži uškodily
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kromě snímků Noc na Karlštejně a Léto s kovbojem, kde spojení s Danielou Kolářovou fungovalo tak dobře, že herci marně všechny přesvědčovali, že netvoří v civilu pár, se Hanzlík objevil i v seriálu Byl jednou jeden dům.

Ve stejném roce se stal nechtěným nápadníkem Libušky Šafránkové, vodnické dcerky z komedie Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Během natáčení zasáhla všechny smrt Jana Libíčka. Hanzlík zavzpomínal v knize na okamžiky, které předcházely úmrtí. Všichni se připravovali na natáčení, jen Libíček seděl a k ničemu se neměl.

Tak jsem mu řekl, že už není moc času, on vstal, šel ke svému převleku a já si všiml, jak má hrozně oteklé nohy. Nemohl se ani dostat do nohavic. Byl navíc celý napuchlý, zeleno-žlutý, při odchodu z místnosti se mi svěřil, že již několik dnů nemočil. Okamžitě jsem chtěl zavolat lékaře, ale on mi to zakázal s tím, že když mu nebude odpoledne lépe, pojede do nemocnice sám,

uvedl Hanzlík.

Při natáčení scény, kdy měl Libíček a Menšík veslovat k Hanzlíkovi a naložit ho do loďky, Jan Libíček zkolaboval a přivolaný lékař konstatoval smrt. Na jeho místo byl přeobsazený Zdeněk Řehoř a všechny scény se musely přetočit. Jinak ovšem pro Hanzlíka nebylo natáčení nepříjemné, protože usiloval o krásnou Libušku Šafránkovou, leč marně.

V roce 1977 se Hanzlík objevil ve dvou největších seriálových projektech té doby – Nemocnice na kraji města a Žena za pultem. Oba seriály byly sice velice populární, ale ideologické zaměření se nedalo přehlédnout, a tak si Hanzlík udělal mezi kolegy i pár nepřátel. Ale možná to byla spíš závist, že se mu tak daří. Přitom právě v těchto seriálech nehrál žádné hrdiny, ale diváci si ho i přesto oblíbili.

Ani pletkami s Janou Brejchovou si mezi kolegy moc přátel nezískal, protože její manžel Vlastimil Brodský sdílel s Hanzlíkem v Divadle na Vinohradech šatnu a samozřejmě dostával od staršího slavného kolegy rady.

Hanzlík a Brejchová spolu žili 13 let, Brejchová přivedla do vztahu dceru Terezu, ale ta si otčíma moc neoblíbila. Nakonec Hanzlík dopadl stejně jako Brodský. Jana Brejchová, která byla o 8 let starší, se zamilovala do herce Jiřího Zahajského, dlouholetého partnera hlasatelky Kamily Moučkové. Hanzlík dostal kopačky a Brejchová se vdala.

Hanzlík byl tak zavalený prací, že neměl ani čas smutnit. Divadlo ho vytěžovalo na sto procent, protože byl zárukou vyprodaných představení. Ač byl v soukromí kolegy kritizován, nikdo nemohl zpochybnit jeho herecký talent, a i jeho kolegové a mladí herci se chodili dívat na jeho představení, kde hrál většinou hlavní role.

Zdroje článku:
  • kniha Po stopách hvězd, Václav Nekvapil, nakladatelství Jota, první vydání. ISBN 978-80-7217-629-8,
  • autorský text