ZOO: Rozhodla se Anička správně?

ZOO: Rozhodla se Anička správně?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Znáte český rodinný seriál ZOO, který vysílá dvakrát týdně televize Prima? Hlavní postavou seriálu je Sid neboli Anička Novotná, která se rozhodne změnit svůj dosavadní život. Z bohaté dědičky sklářského impéria se rázem stane chudá ošetřovatelka žiraf. Rozhodla se Anička správně?

Sid pochází z velmi zámožné rodiny Novotných, kteří mají velkou firmu na výrobu skla. Firmu vede její nekompromisní babička Sidonie Novotná, která všem členům rodiny řídí jejich život. Její syn Eduard musí firmu vést, vnuk Ed studovat sklářské učiliště a starší Sid pošle studovat managment do Spojených států amerických.

Anička si však chce najít svou vlastní životní cestu. Celý svůj život miluje zvířata a chce pracovat v zoologické zahradě jako jejich ošetřovatelka. Rozhodne se tedy, že do Států neodjede. Rodina si myslí, že tam je, ubezpečuje je o tom svými denními hovory z Ameriky. Mezitím však Sid získá práci pod jménem Anna Novotná v zoo. Nejdříve pracuje jako „levná pracovní síla“, holka pro všechno. Postupně se však vypracuje až na ošetřovatelku žiraf.

Sidonie Novotná (herečka Jana Švandová), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Když však její otec Eduard zjistí, že Sid lhala o svém odletu do Ameriky, odstřihne ji od rodinných peněz. Nezbývá jí tedy nic jiného, než si najít další práci, aby se uživila. Rozhodně to nemíní vzdát! Ráno tedy brzy vstává a chodí uklízet do baru, kde zpívá její kamarádka a spolubydlící Viki. Večer po práci pak uklízí v kancelářích zoo, aby si alespoň něco málo přivydělala. I tak s penězi vychází jen tak tak a žije od výplaty k výplatě.

Navíc se otec rozhodne potrestat i jejího bratra Eda, který svou sestru vždy kryl a podporoval, a i jeho odstřihne od rodinného jmění. Sid se mu snaží peníze dávat, jak jen to jde, ale nemá to jednoduché. Její lež brzy prokoukne i její matka, a poté i babička Sidonie, a to se teprve rozpoutá peklo na zemi. Babička doslova zuří, nutí Sid k odjezdu, vyhodí svého syna z firmy…

Rozhodla se tedy Sid správně? I za cenu rozvrácené rodiny si tvrdě šla za svým cílem a vysněnou prací. Diváci však doufají, že babička Sidonie také přijde na to, že rodinné štěstí je důležitější než její firma…

Zdroj článku:
  • autorský text