Filip Kaňkovský: Sympatický detektiv Břéťa ze ZOO

Filip Kaňkovský: Sympatický detektiv Břéťa ze ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co stojí za zvláštní vizáží Filipa Kaňkovského? Komplikuje mu jeho netradiční vzhled život, anebo je mu naopak přínosem? 

Filip Kaňkovský je český herec, kterého si jen tak s někým nespletete. Vidět jsme ho mohli v několika divadelních inscenacích. V současnosti účinkuje například v Národním divadle. Jeho neobvyklý vzhled a herecký um z něj dělá nezapomenutelnou postavu každého filmu, seriálu či divadelního představení. Příčinou jeho zvláštních očí je kožní řasa, tzv. epikantus. Tento kožní záhyb horního víčka je pro některé rasy zcela běžný (např. Asiaty), u Evropanů je však velmi vzácný. A Filip Kaňkovský je právě jedním z nich. 

Za Filipův zajímavá vzhled může kožní řasa epikantus, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Nebudeme mu však odpírat umělecké zásluhy. Filip Kaňkovský je bezesporu výborný herec, o čemž svědčí mnoho zajímavých rolí, ať už v divadle anebo na televizních obrazovkách. Mimo to se také věnuje hudbě, například je frontmanem a klávesistou v kapele Green Småtroll. Většina jeho hereckých rolí se týká kriminálníků a podivínů, pravděpodobně i kvůli jeho netradičním očím a trochu podivnému vzhledu. On sám říká, že postavu prince si nejspíš nezahraje.

V seriálu ZOO se však náramně vžil do role sympatického detektiva Břéti. Kromě toho, že je Břéťa skvělým detektivem a nejednou pomohl i v zoologické zahradě, je také nejlepším kamarádem soudce Petra Kříže. A jako správný kamarád se mu snaží pomoci ke štěstí. A protože není hloupý, jde na to velmi chytře. Na jednu stranu zcela upřímnými a přímočarými názory a radami směřujícími Petra od Markéty k Alex a na stranu druhou tajnou pomocí a podporou Viky (i Alex). Navíc nebýt něj, nejspíš by se Alex a Petr ani nikdy nesetkali. Bezpochyby je Břéťa Petrovi dobrým kamarádem. Tak snad nakonec i na tohoto zajímavého chlapa čeká v seriálu Zoo trocha té romance a lásky. Nepochybně bychom mu to všichni přáli.

Zdroje článku: