Dnes v Ulici: Apatická Dušková děsí Žofku i Klímovy a Vilma nakrkne Kateřinu

Dnes v Ulici: Apatická Dušková děsí Žofku i Klímovy a Vilma nakrkne Kateřinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bohunka zjevně není ve své kůži. Po nedávném kolapsu je zcela bez energie a obvyklé vyřídilky. S Robertem nekomunikuje a dceři přidělává jen starosti, které by Žofka nejraději zahnala tím, že se pořeže. Alespoň že u Nyklových je veselo, tedy alespoň do chvíle, než Vilma zhatí Kateřině plány.

Dušková je jako tělo bez duše. Ani na dceru nedohlíží

Nebyla by to úplná masáž, kdyby si při ní Dušek nepostěžoval na svou brzy už bývalou manželku. Iva si myslí, že mu zase začala dělat nějaké naschvály, ale vlastně je to tak, že Bohunka nedělá vůbec nic. Nebere telefony a neodpovídá na zprávy, prostě a jednoduše přestala komunikovat. Z rozhodné a energické ženy se záhadně změnila v apatickou a znavenou, čehož si pochopitelně všimne i její dcera.

Žofka dnes marně čeká před školou, zvyklá na to, že ji přísná matka pravidelně vyzvedává. Místo ní ale nakonec přijde jen SMS, že se nedostaví. Žofka se o ni začíná bát. Navíc si vyčítá, že by tu divnou změnu chování mohla mít kvůli matčinu nedávnému kolapsu na svědomí. Dřív se řezala proto, že ji nesnesitelná máma pořád kontrolovala. Teď má chuť se říznout, poněvadž už to nedělá. Michal vezme Žofku na procházku a pokusí se ji rozptýlit od temných myšlenek.

Doma u Klímových celodenně panuje překvapivě uvolněná a veselá nálada. Iva i Vítek srší humorem a dobře se spolu baví, než dorazí Michal a sebere jim vítr z plachet znepokojivými novinkami o Bohunce. Možná by se na ni opravdu měl podívat psycholog. A možná by se o tom všem měl dozvědět Robert.

Vilma zkazí Lexíkovi pirátskou bojovku

Lexík se pořád ještě zotavuje ze zápalu plic. Cítí se ale už natolik dobře, aby ho otravovalo ležet znuděně v posteli. Každý den mu utíká nějaká zábavná akce, které by se rád zúčastnil, takže je samozřejmě smutný. Kateřina pro něj ale vymyslí námořnickou bojovku s hledáním pokladu, při níž si chlapec užije dobrodružství a zároveň si procvičí nejnovější školní látku, kterou kvůli nemoci zameškal. Lumír jenom kouká, jak je jeho přítelkyně kreativní a schopná.

Luštěním indicií a pátráním po pokladu Kateřina úspěšně zabaví Lexíka na celý den. Kýženou odměnu a poslední indicii však ukryje v bistru, aniž by o tom informovala Vilmu Nyklovou. Ta se po zavírací době pustí do úklidu a během zametání nedopatřením odstraní důležitou stopu. Následně objeví i samotný poklad, a protože netuší, o co se jedná, odnese balíček do skladu. Nevědomky Lexíkovi zkazí celou hru a v Kateřině po všech těch řečech a urážkách z poslední doby konečně probudí hněv.

Kateřina si to s Vilmou vyřídí.
Kateřina si to s Vilmou vyřídí. | Zdroj: TV Nova

Rázná paní hospodská se do Vilmy pořádně obuje. Dosud její připomínky a nepříjemná slova trpělivě snášela, ale tuhle věc s uloupeným pokladem, tu jí určitě udělala schválně. Nejhorší je, že to vlastně odnáší Lexík. Je pravda, že se Vilma ke Kateřině nikdy nechovala moc pěkně, ale tentokrát upřímně netuší, za co dostala vynadáno.

Zdroj článku:
  • Autorský text