Kamil Sedláček je chytrý klaďas

Kamil Sedláček je chytrý klaďas
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Policie Modrava nás přenáší do krásného prostředí Šumavy, kde se celý seriál natáčí. Policejní sbor v prvním dílu doplnila nejen nová kapitánka Jana Vinická, ale také mladý absolvent policejní školy, poručík Kamil Sedláček. Stal se nedílnou součástí policejních vyšetřování a mnohdy vymyslel řešení. Také vymýšlí případům jména, která je vystihují.

Mladík, kterému to pálí 

Kamil se v prvním dílu vlastně jen mihl, když se přijel představit na policejní stanici Kašperské Hory. Stal se pravou rukou Jany Vinické, se kterou ho spojovalo i to, že oba byli novými členy týmu. Major Koutný, který ho přivedl vsadil na důvtip a bystrost, které z mladíka vyzařovaly a nespletl se.  

Šumavská škola 

Bydlení našel u legendárního profesora Emila Kintzla, který byl skutečnou postavou, která na Šumavě žila. Tento aktivní muž i přes svůj věk každé ráno běhá a klidně si dá koupel v ledové říčce. Mladý Kamil má občas co dělat, aby mu sám stačil, a to není žádný zhýčkaný klouček. Profesor Kintzl mu tím vším však chce ukázat všechno, co k Šumavě patří. Její krásy za ranního rozbřesku i útrapy třeba když zrovna neteče teplá voda. Je mu rádcem v mnoha situacích nejen v osobním životě. 

Kamil jednou dokonce odhalil i zločin, za kterým stál sám profesor. Krádež staré motorky nebyla tak úplně krádeží a vše se tehdy vysvětlilo. Kamilovi tak spadl kámen ze srdce, že nemusí profesora rovnou zatknout.  

Podle pravdy 

Náměty na případy se berou, kde se dá. Jeden z nich, který vyšetřoval právě Kamil, byl inspirován skutečným případem. Šlo tehdy o okrádání důchodců falešným pracovníkem odtahovky. Právě jeho pan domácí Kintzl mu tehdy pomohl s vyřešením, když se neohroženě nechal sám okrást.  

Filip Tomsa, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Lásky 

Kamil není žádný proutník a ačkoli mu Modrava přinesla několik lásek, žádná se v jeho životě zatím neusadila na výrazně delší dobu. Chvilku to vypadalo, že se dá dohromady s dcerou sousedů „lufťáků”, pak ho ke zdravému životnímu stylu vedla bývalá studentka pana profesora Kintzla. Kdo ví, jak se bude jeho role dál vyvíjet a zda mu šumavský vzduch přivane tu pravou. Ve skutečném životě se to Filipu Tomsovi, který Kamila Sedláčka hraje, již podařilo.  

Profík 

Dnes už je Kamil hotový vyšetřovatel, ze své nátury Mirka Dušína však nic neztratil. Vedle svých kolegů si asi ani nemohl představit lepší praxi. S Janou Vinickou vytvořili naprosto sehranou dvojici, před kterou se neschová žádný lump z celého širokého okolí. Se Šumavou se Kamil sžil pomalu jako opravdový místní rodák a zatím se mu nikam nechce. Uvidíme, kam ho zavane další série. 

Zdroje: