Ordinace v růžové zahradě 2: V kamenické nemocnici se střílelo!

Ordinace v růžové zahradě 2: V kamenické nemocnici se střílelo!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnešní díl 1041 s názvem „Možná v příštím životě“ je doslova našlapaný dějem a konečně se některé záležitosti vyřeší. Divák si přijde na své, a navíc jsou na obzoru další překvapivé zápletky. Někteří lidé se poklidného a spokojeného života nedočkají.

Pacient Hanzl se po pádu v koupelně ocitá na operačním sále, a ještě nikdy nebyl na životě víc v ohrožení než právě v ten okamžik. Nejde jen o zdravotní aspekt, ale jen několik centimetrů od jeho bezvládného těla se nachází člověk, který má za úkol ho zabít. A teď jen čeká na příležitost, aby to zkusil.

Nešťastný Vojta je opět ve spárech sester, které se znovu snaží organizovat mu žádost o ruku. Každý jejích pokus je ovšem vždy nezdar a vypadá to, že Radka se romantické žádosti o ruku snad ani nedočká. Babeta sice své rady rozdává s dobrým úmyslem, ale v reálném životě spíš situaci komplikují.

Čestmír stále váhá, zda má navštívit Darka ve věznici. Nakonec po rozhovoru s Lucií se rozhodne, že navzdory komplikované minulosti do věznice zajde. Když ovšem Darkovi nepřímo potvrdí, že je Lucie s Brabcem, nemá tušení, jaký následek to bude mít. Z pokorného vězně se najednou stává člověk, kterého ovládla touha po pomstě a je rozhodnutý nenechat věc jen tak. K jeho plánu mu má pomoct zdravotní komplikace, kterou si sám přivodí, aby se dostal do nemocnice. Měl by se Martin Brabec bát?

Sandra je žena na pravém místě a dochází ji, že úraz Hanzla nemusí být náhodný. Když potom nachází ve sprše zapomenutou stříkačku s neznámou látkou a vybaví si, že za Hanzlem byl na pokoji doktor Karaba, vše do sebe začíná zapadat. O své dedukce se podělí s Liborem a je jasné, že musí něco udělat. Vždyť Karaba je zrovna na operačním sále se svou obětí.

Dříve, než se jí povede zasáhnout na sále, bystrý Mára přistihuje nebezpečného kolegu, jak chce pacientovi aplikovat injekci. Potom už mají věci rychlý spád a najatý vrah končí na chodbě s prostřelenou nohou. Sandra tak vysvobodila z nebezpečí Máru, kterého si Karaba vzal jako rukojmí.

Horší okamžik a místo si ovšem Vojta pro další pokus žádosti o ruku snad ani vybrat nemohl.

Romantické vyznání doplněné zpěvem se na chodbě potkává s dopadením Karaby. Navíc Vojta opět ztrácí zásnubní prsten. Ten má ovšem Radka a když se situace v nemocnici uklidní, sama jde Vojtu požádat o ruku. Tím je Vojtovo „prokletí“ konečně zažehnáno a může být veselka.

Intimní chvilku si užije i Mára s Táňou, ale jejich společné neštěstí jim stále brání se k sobě vrátit. Hlavně Táňa je zásadně proti a nechává Máru v kanceláři s jeho zlomeným srdcem.

V jiné místnosti ve stejné budově Sandra líbá svého pacienta a oznamuje mu, že se rozhodla v kamenické nemocnici zůstat. Předtím ještě stihne s Liborem přitlačit ke zdi postřeleného doktora a konečně je zatčený Burian.

 

Zdroj:

  • autorský článek