Další prosincová várka našich tipů na víkend 18. – 19. prosince 2021 s oblíbeným Netflixem

Další prosincová várka našich tipů na víkend 18. – 19. prosince 2021 s oblíbeným Netflixem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vybrali jsme pro vás dva snímky, které jsou nově přidané na oblíbeném Netflixu. Můžete se tak podívat na oceněný film režiséra Sorrentina, který je podepsaný pod úspěšnými seriály Mladý papež a Nový papež. S dětmi potom můžete prožít fantastické podmořské dobrodružství s malou sympatickou rybkou.

Boží ruka

  • Itálie / USA, 2021

Dramatický film napsal, režíroval a produkoval Paolo Sorrentino. Film měl premiéru na FF v Benátkách, kde získal Velkou cenu poroty a představitel hlavní role Filippo Scotti si odnesl Cenu Marcella Mastroianniho. Film také získal nominaci na Zlatý glóbus v kategorii cizojazyčných filmů.

Děj je situovaný do 80. let. V Neapoli žije mladý Fabietto s rodiči. Nemá moc přátel ani přítelkyni a chce studovat filozofii. Poslouchá hudbu a stejně jako celá Neapol, žije příběhem fotbalového idolu jménem Diego Maradona. Bezstarostné mládí Fabiettovi končí v okamžiku, kdy ho zasáhne rodinná tragédie, se kterou se musí vyrovnat.

Trochu extravagantní ale zajímavý film plný sentimentu diváka nechává nahlédnout do mládí a dospívání samotného režiséra ve městě, které žilo euforií z fotbalu a fotbalové legendy Diega Maradony. Ten se navždy zapsal do dějin tohoto sportu svým sporným gólem na mistrovství světa v roce 1986.

Film je poctou zesnulým rodičům Sorrentina, kteří v roce 1987 společně zemřeli na otravu oxidem uhelnatým v jejich chatě za městem. V ten okamžik tam měl být i 16letý Paolo. Ale nebyl. Zůstal ve městě, aby viděl hrát svůj oblíbený fotbalový tým.

K filmu se vztahuje jedna zajímavost. Právník, který hájil zájmy fotbalové legendy zvažoval žalobu na Netflix, protože název filmu je inspirovaný právě Maradonovým gólem z MS proti Anglii. Netflix ale reagoval tak, že nejde o sportovní film o životě Maradony, ale o příběh režisérova mládí. Nakonec k soudnímu sporu nedošlo.

Zázraky korálového útesu

  • Austrálie / USA, 2021

Podívejte se na Velký bariérový útes očima miminka Puffa. Je to nádhera!

Představte si, že vidíte podmořský svět očima jednoho z jeho nejmenších tvorů. Netflix přichází s poutavým přírodopisným dokumentem, který divákům nabízí pohled na ekosystém korálových útesů z pohledu mláděte rybky hranobřicha.

 Díky revoluční filmové technologii, dokument divákům přiblíží úchvatný mikrosvět vodní říše tak, jak ho neznají.

Puff: Wonders of the Reef sleduje maličkého rošťáka s laskavým jménem Puff na jeho cestě přes Velký bariérový útes v Austrálii. Jeho svět je plný života a každý kousek povrchu útesu poskytuje domov tvorům všech tvarů a velikostí v kouzelném, barevném zvěřinci. Útes je také plný predátorů hodujících na drobných tvorech, kteří se tam ukrývají. V celém dokumentu uvidíte Puffa hledat bezpečné útočiště v masivním tajemném a pro rybku nebezpečném světě s cílem přežít do dospělosti.

Průvodcem diváků na jejich cestě Velkým bariérovým útesem s Puffem je významná australská herečka Rose Byrne, která se představí jako vypravěčka. Dokument je prvním australským originálním celovečerním filmem Netflixu, který využívá pokročilé techniky podvodní kinematografie od Pete Westa z BioQuest Studios, aby divákům poskytl podvodní svět z perspektivy malé rybičky. Film režíruje a produkuje Nick Robinson.

 

Zdroj: