Nicolas Cage: Filmy na Netflixu a zajímavosti z hercova života

Nicolas Cage: Filmy na Netflixu a zajímavosti z hercova života
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Cage nepatří v posledních letech mezi nejprivilegovanější hollywoodské chlapce, za což si může z velké míry sám. Není žádným tajemstvím, že herec doslova „prohýřil“ 150 milionů dolarů za nákladný životní styl.

Nicméně to býval v minulosti poměrně pracovitý člověk a za sebou má celou řadu projektů dobré i diskrétní kvality. Pojďme se podívat, co nabízí z jeho tvorby Netflix.

World Trade Center

  • USA, 2006, hodnocení 54%

Ani oscarový režisér nemusí točit jeden kasovní trhák za druhým. To je i případ Olivera Stonea, který se s tímto snímkem do vkusu diváků moc netrefil. Ale film z prostředí Světového obchodního centra v době po teroristickém útoku je téma, které si rozhodně zaslouží připomínání.

Příběh vypráví o skutečné události přežití dvou policistů zavalených v troskách Světového obchodního centra, kteří se snažili z trosek dostat co nejvíce lidí. Film se také zaměřuje na rodiny policistů, kteří pátrají po osudech mužů. V rolích policistů se kromě Nicolase Cage představil Michael Peña.

Může to potkat i vás

  • USA, 1994, hodnocení 63%

Starší romantický snímek, který rozhodně neurazí a patří k tomu lepšímu, co Cage natočil.

Cage je opět v roli policisty. Klidný Charle Lang není žádným nesmrtelným hrdinou a řeší obyčejné věci. Doma má nepříjemnou manželku, která není spokojená s jeho malou ctižádostí, a ještě menším platem.

Když nemá na spropitné pro servírku ve svém oblíbeném baru, slíbí jí polovinu výhry z městské loterie, když vyhraje. A štěstí se na něj opravdu usměje. Jenže když se chce o výhru podělit, manželka zasahuje.

Williho kouzelný svět

  • USA, 2021, hodnocení 46%

Nicolas Cage má rád hororové filmy, kde se moc nemluví. Role v tomto snímku mu určitě přišla vhod. I přes průměrné hodnocení si snímek natočený podle videohry našel své příznivce.

Bezejmenný mlčenlivý tulák vezme práci uklízeče v zavřeném zábavním centru jménem Willy's Wonderland. To, co vypadá ze začátku jako pohodová práce, se mění v horor v okamžiku, kdy ožívají mechanické hračky, toužící po krvi.

Poslední novinky o herci

Nicolas Cage obsáhle vysvětlil, že se nehodlá s herectvím rozloučit a odejít do důchodu. Herec prohlásil, že tato profese je s člověkem spojená tak dlouho, dokud dostává nabídky na práci.

Cage v současnosti moc aktivní není a bulvár o něm píše spíš v souvislosti s jeho opileckými eskapádami. Jedna z nejlepších senzací proběhla loni na podzim, když přišel v zuboženém stavu a bez bot do jedné luxusní restaurace a dožadoval se obsluhy.

Vypadá to ale, že se na něj štěstí přece jen usmálo a dostal zajímavou nabídku na roli Drákuly. Nejde sice o hlavní roli, protože snímek má být zaměřený na Renfielda, ale i tak je to pro herce příležitost, jak se znovu dostat do sedla. Renfilda, pobočníka slavného upíra, by měl hrát Nicholas Hoult (31). V minulosti tuto postavu ztvárnil například Christopher Lee.

Universal se rozhodl více zaměřit na filmy věnované monstrům, na které už má práva a nevynakládat další prostředky na hledání nových témat. Poslední pokus o kasovní trhák, kdy studio investovalo do filmu Mumie s Tomem Cruisem, aby vytvořili trhák srovnatelný s filmem MumieBrendanem Fraserem, vůbec nevyšel.

Oprášit postavu Renfielda napadlo Roberta Kirkmana. Režie by se měl ujmout Chris McKay, který dotočil snímek Válka zítřků s Chrisem Prattem. Tato postava se zrodila v románu Brama Stokera. Má velmi hluboké pouto k Drákulovi, které bylo ve filmech několikrát zpracováno téměř jako otroctví.

S největší pravděpodobností bude snímek zasazený do moderní doby.

 

Zdroj: