MasterChef Česko se rozjíždí a šestnáct soutěžících, kteří prošli castingovými koly, se poprvé představí divákům
![MasterChef Česko se rozjíždí a šestnáct soutěžících, kteří prošli castingovými koly, se poprvé představí divákům MasterChef Česko se rozjíždí a šestnáct soutěžících, kteří prošli castingovými koly, se poprvé představí divákům](/uploads/page/1200x1200_fit/8834-masterchef-cesko-se-rozjizdi-a-sestnact-soutezicich-kteri-prosli-castingovymi-koly-2023-08-24-19-35-31.jpg)
![Lída Kropáčková](https://www.kinotip2.cz/uploads/author/100x100_fit/Lida-Kropackova-profil.png)
Hledáme ty, kteří jsou precizní, mají cit pro detail, ale hlavně mají vytříbenou chuť,
uvádí novou sérii MasterChef Česko Radek Kašpárek. Trio porotců s ním i letos tvoří Jan Punčochář a Přemek Forejt. Vypadá to, že Kašpárek letos nechal své věčně nespokojené já někde dřímat a nedělá v kuchyni dusno. Snad mu to chvíli vydrží.
![soutěžní pokrm](https://www.kinotip2.cz/uploads/image-gallery/800x800_shrink_only/3655-image-2023-08-24-19-30-42.jpg)
V prvním kole se soutěžící musí popasovat hned s jednou z nejtěžších výzev, a to sami se sebou. V první výzvě totiž budou muset na prázdný talíř naservírovat pokrm, který vystihuje je samotné.
Je před vámi dlouhá cesta. A abyste se neztratili, musíte si uvědomit, kdo jste,
komentoval první zadání porotce Přemek Forejt. Nejlépe si s tímto úkolem poradila soutěžící, která zvládla v 75 minutách připravit skvělé kynuté buchty, a amatérský kuchař s dokonalým candátem, kroketami a houbami. Na balkon nakonec postoupilo celkem osm soutěžících.
Ti ostatní se museli spolehnout na své znalosti v kulinářském kvízu, který odhalil, jak hluboký je jejich zájem a orientace ve světě gastronomie. Jenže když nervy pracují, je těžké si vzpomenout i na to, co je kapoun.
![soutěžící](https://www.kinotip2.cz/uploads/image-gallery/800x800_shrink_only/3656-image-2023-08-24-19-33-15.jpg)
Třetí, závěrečná vyřazovací výzva už čekala jen na čtveřici kuchtíků. Šlo především o kořenovou zeleninu, bez které se neobejde žádná kuchyně. Zadáním bylo z ní uvařit a do jídla zároveň otisknout své vlastní kořeny. Kdo zachová klid a udělá z kořenové zeleniny špičkové jídlo? A komu nakonec skončí cesta k titulu MasterChef?
Vypadnout ze soutěže hned v první epizodě je vždy trochu smutné. Je to příliš krátká doba na nová přátelství a nové znalosti. Úsilí vynaložené na vstup do soutěže je velké a bez efektu.
Jde také o samotný pocit selhání, který může mít dopad na neúspěšného kuchtíka.