Drbárna ze ZOO: Země se zachvěla. Filip by se měl radovat z nezávazného vztahu, ale místo toho přijde s kytkou

Drbárna ze ZOO: Země se zachvěla. Filip by se měl radovat z nezávazného vztahu, ale místo toho přijde s kytkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Danuše začíná větřit, že Filip není u Viky jen podnájemníkem. A co víc, je jí i sympatický, když vidí, jak hezky se stará o děti. On na tom nevidí nic divného. Jako dítě musel být kvůli sportu hodně samostatný, a tak dělání svačin a podobná péče je pro něj hračka, přestože otcem ještě sám není.

Viky se pustila do šití šatů pro taneční skupinu a má práce nad hlavu. A dokonce zapojila i Filipa, který se nabídl, že rád pomůže. I u přišívání korálků, kterým byl dobrovolník pověřený, to mezi dvojící hodně jiskřilo. Po dlouhé době vypadá Viky šťastná, jen ještě není připravená na další vztah.

To jí ovšem nijak nebrání užít si trošku radostí života, takže se ráno probudí vedle Filipa. Aby však bylo jasno od začátku, hned uvádí věci na pravou míru a jasně definuje vztah jako přátelství s výhodami. Co víc by si Filip mohl přát?

Jenže on je přesvědčený, že by to mohlo být i jinak a neváhá to vyzkoušet. Na kytku se Viky moc netváří a nechápe, proč by to měl spolubydlící tak komplikovat. V okamžiku, kdy se objeví Danuše, letí kytka do koše, ale tam ji všímavá žena hned zaregistruje. Utvrzuje se tak v tom, že má Viky vztah. Ale nemá na to nakonec právo?

Po ZOO se prohání potkani a Anežka má starostí nad hlavu. Nebezpečná nemoc, kterou šíří, by mohla způsobit doslova katastrofu a nakazit celou řadu vzácných zvířat. A první pacienti na sebe nenechají dlouho čekat.

Nakonec je jasné, kdo za problémem je. Deratizační firma až moc šetřila na návnadách a dávala jen poloviční množství jedu. To způsobilo přemnožení potkanů. Firma dostává okamžitou výpověď spolupráce, což samozřejmě popudí starostu, který má v deratizační firmě své zájmy. A tím pro něj problémy nekončí. V ZOO je problém i s odpadem, který ve městě má na starost pro změnu firma jeho švagra. Ta zanedbává péči o potrubí, které je najednou v ZOO v kritickém stavu. Brázda tak nevynechá ani jednu příležitost, aby si starostu nevychutnal.

Břéťa a Eliška už tvoří stabilní pár, ale ještě ani zdaleka o sobě všechno netuší. Když se náhodou na procházce po ZOO připletou k loupežnému přepadení, Břéťa vyzívá lupiče, aby s pácháním trestné činnosti přestal. To však moc nezabírá. Eliška pohotově vezme větev a praští loupežníka po hlavě. Břéťa je vyděšený z toho, že Eliška riskovala. Jak se ukázalo, šlo o nebezpečného recidivistu. Ale Eliška se jeho obavám jen směje. Zase tak složité a nebezpečné to nebylo.

Kamil a Markéta
Kamil a Markéta | Zdroj: FTV Prima

Později si v přípravně vyslechne přednášku jako vystřiženou z policejní příručky, a to ji dost otráví. Ovšem když Eliška uvidí v rohu přípravny potkana, který je tam jako doma, začne vyvádět. V ten okamžik má opravdu strach. To nadchne Břéťu, který konečně našel něco, čeho se jeho přítelkyně bojí. Byl totiž trochu zahanbený tím, že lupiče zneškodnila právě Eliška, nikoliv on.

Kristýna si pořídila falešného přítele, aby už měla od Alberta pokoj. Možná ho ale chce jen trošku podráždit. Předvádí se, jak je zamilovaná, ale to Alberta nijak neodrazuje a opět odmítá zrušit sázku s Ovčíkem. Ten však bude mít asi brzy jiné starosti, protože ho nahání těhotná Marika a tvrdí, že dítě je jeho. On se jí v baru vysmívá, ale Břéťa ho upozorňuje, že neplacení výživného je trestný čin a v jeho případě, kdy má za sebou celou řadu malérů, by mu to nedoporučoval.

Zdroj článku:
  • autorský text