Romantický příběh od Rosamunde Pilcher přinese letní nostalgii: Láska mezi jahodami

Romantický příběh od Rosamunde Pilcher přinese letní nostalgii: Láska mezi jahodami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lilly se po smrti otce obrátí život naruby. Dozví se, že nebyla jeho biologickou dcerou. Nevychází s macechou a nedaří se jí ani v práci. Jednoho dne se jí do rukou dostane dopis, který před 50 lety napsala mladá Američanka své velké lásce. Lilly se rozhodne zjistit, jaký příběh se za ním skrývá.

Na první pohled to mohlo vypadat, že Lilly Parkerové nic nechybí a může si poklidně užívat života. Jejím otcem byl bohatý vydavatel časopisu Country Lady, který bohužel nedávno zemřel. Zůstala po něm jen dcera Lilly a jeho druhá žena Nora, kterou si vzal po smrti své první ženy, matky Lilly.

Lilly s mladou macechou moc dobře nevycházela, a proto žila pár let mimo domov. Po čase se tak vrátila domů, aby se zúčastnila pohřbu svého otce v Cornwallu. Kromě nepříjemného setkání s Norou ji čeká i nemilé překvapení s notářem, kdy zjistí, že otec krátce před smrtí změnil svou závěť. To mělo svůj důvod. Trochu majetnická Nora dlouho přemýšlela, jak se Lilly zbavit, a tak nechala udělat testy DNA. Ty prokázaly, že její manžel nebyl biologickým otcem Lilly. Pro ni i pro otce to bylo šokující zjištění.

Zklamaný z nevěry své milované ženy se její otec rozhodl změnit závěť. Lilly může po jeho smrti získat buď milion liber, nebo práci v jeho vydavatelství, kde však nebude mít žádná privilegia a začne od píky. Zároveň může doživotně bydlet ve svém rodném domě. Lilly je z takové volby zklamaná. Vůbec si nedovede představit, že by její matka byla otci nevěrná. Navíc má přeci sama jeho oči a bradu! I některé povahové vlastnosti mají společné. Nikdy neměla pochyb o tom, že má jeho krev.

Druhá žena Nora doufá, že si Lilly vybere peníze a odchod z domu, ale Lilly si vybrala práci a bydlení. A to i k nelibosti svého přítele, lorda Erica Teaguea. Ten má sice titul, ale Lilly netuší, že k tomu má i velké dluhy. Přítel Eric doufal, že za pomoci Lillyina dědictví se svých dluhů snadno zbaví.

Nora se rozhodla, že nevlastní dceři bude dělat ze života peklo. Nenechává si proto ujít žádnou příležitost k tomu, aby jí dělala zle. Lilly tak musí začít v nejméně populární rubrice, kde bude jejím úkolem odpovídat na dopisy čtenářek. Mezi množstvím nezodpovězených dopisů najde i jeden neotevřený. Je zhruba padesát let starý!

Čtenářka Grace Turnerová řeší dilema, zda má zůstat s mužem svého srdce, Davidem Trewynem, v Cornwallu, se kterým se seznámila na brigádě na sklizni jahod, nebo se má vrátit do New Yorku, kde na ni již čeká její přítel. Má si vybrat mezi dvěma muži a žádá redakci o pomoc, které se jí však nedostane. Lilly se rozhodne, že pisatelku Grace najde, aby zjistila, jak její příběh pokračoval. Tuší, že ji čeká silný lidský příběh, a je velice zvědavá.

K vidění 6. dubna na Prima Love ve 20:00 a 11. dubna ve 12:10.

Zdroje článku: