Zlatá labuť: Nová postava maminky jedné z hlavních hrdinek zná velké tajemství své dcery

Zlatá labuť: Nová postava maminky jedné z hlavních hrdinek zná velké tajemství své dcery
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V době, kdy Alena dospívala, nezůstalo rodičům utajeno, že je jiná. Její odlišnost na malém městě byla pro rodinu hotovou pohromou a možná i proto bylo pro rodiče úlevou, když odešla pracovat do Prahy.

Netrvalo to však dlouho a Alena měla přítele. Bylo by podezřelé, kdyby neměla a v nóbl obchodním domě by asi také nejásali, kdyby se na prodavačku Alenu provalilo, že se jí líbí ženy. Alena to možná udělala proto, aby se zbavila cejchu nenormálnosti, se kterým opouštěla dům. Matce slíbila, že s tím přestane. 

Jenže ono to nebylo tak snadné. Naštěstí potkala hodného Jakuba, který s ní měl ty nejčestnější úmysly. Jakub už Alenku seznámil se svými rodiči. Pár si začal plánovat společné bydlení, a tak Jakub usoudil, že je nejvyšší čas, aby poznal i rodiče Aleny. Ta však se seznámením nijak nespěchala, a tak se iniciativy chopil Jakub.

Alenin otec pochyboval, že opravdu existuje mladý muž, který by si chtěl „jinou” Alenu vzít a nenašel odvahu do Prahy jet. Na návštěvu přijela jen maminka, a i ta byla chvíli na pochybách, zda nápadník opravdu existuje.  

Paní Zimové ovšem neušel pohled, který si vyměnila její dcera s elegantní dámou, která prošla kolem jejich stolu v kavárně a hned v ní začalo klíčit podezření, že to nebyl jen obyčejný pohled. Alena však matku uklidnila, že jde o majitelku obchodu a její podezírání je zbytečné. Paní Zimová ani neví, co si má vlastně myslet. Oznámení Jakuba, že by si chtěl Alenu vzít, ji trochu zaskočilo. Nějak se už smířila s tím, že se od Aleny vnoučat nedočká.  

Aleninu matku hraje Regina Řandová, která se do paměti diváků zapsala hlavně jako puberťačka ve filmu Bota jménem Melichar z roku 1983. Ač už v té době měla základní školu pár let za sebou, věrohodně dokázala zahrát nejistou puberťačku, která řeší první zamilování. Role jí pomohla k dalším hereckým příležitostem, ale velké filmové role se jí vyhýbaly. Uplatnila se hlavně v seriálech a těch má za sebou opravdu hodně. Do školních lavic se vrátila i v seriálu My všichni školou povinní a v posledních letech se objevovala pravidelně v seriálu Slunečná

Není to první dobový seriál, kde se objevila. Menší roli měla ve Vyprávěj a v První republika.  

 Dobová věc je pro herce vždy velmi zajímavá, protože vystupujete čistě za historickou figuru, nevkládáte do ní sebe. A v tom podle mě tkví herecká práce.  

Ale není to to jediné, co na seriálu Zlatá labuť oceňuje: 

 Fascinuje mě, že se tu v některých případech použily opravdu dobové věci. Například, že tu chodím ve sto let starých botách nebo že materiály, které se používaly jsou natolik kvalitní, že stále drží a nemají tendenci se trhat nebo párat,  

a dodává:  

Líbí se mi i moje postava. Je to taková milá sympatická obyčejná paní z maloměsta, která je okouzlená vším, co v Praze vidí. 

paní Zimová s dcerou Alenou a nápadníkem Jakubem
paní Zimová s dcerou Alenou a nápadníkem Jakubem | Zdroj: TV Nova

Na dotaz, co by z tehdejší doby ráda vrátila, odpověděla: 

 Já bych chtěla vrátit slušnost a eleganci. Aby ženy chodily oblékané jako ženy a muži jako muži. A pak také vzájemný respekt. 

Regina Řandová je také velice žádanou dabérkou. Svůj hlas propůjčila hvězdám, jako je Angelina Jolie a Demi Moore. Za dabing získala i prestižní ocenění na udílení Cen Františka Filipovského. 

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský článek