Proč měl představitel Old Shatterhanda v hlavě stříbrnou destičku a proč ho otec vydědil?

Proč měl představitel Old Shatterhanda v hlavě stříbrnou destičku a proč ho otec vydědil?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal filmy jako Vinnetou nebo Poklad na stříbrném jezeře? Vždyť tyto kousky navštívilo v našich kinech nejvíce diváků v dějinách kinematografie. Jaký osud měl slavný herecký představitel přítele náčelníka Apačů, Lex Barker?

Vydědili ho!

Lex Barker se narodil roku 1919 v New Yorku do zámožné rodiny. Vystudoval střední, a poté mířil na prestižní Princeton. Sice tam poslušně docházel, ale potají se již několik let věnoval divadlu. Nakonec otci oznámil, že ze školy odchází a že chce dělat právě divadelní umění. Jak na to člen zámožného newyorského rodu reagoval? Syna vydědil a přerušil s ním kontakty. Od té doby se Lex Barker musel živit sám.

V hlavě měl stříbrnou destičku

Poté vstoupil do armády, kde se během 2. světové války účastnil bojů na severu Afriky a na Sicílii. Utrpěl vážné zranění hlavy. Místo kousku lebky mu lékaři vložili do hlavy stříbrnou destičku. Po celý zbytek života trpěl nesnesitelnými migrénami. Později ještě utrpěl další zranění, kdy ho střepina granátu zasáhla do nohy. 

Stal se Tarzanem

V roce 1949 hledali filmaři vhodného představitele pro roli Tarzana. Urostlý blonďák se jim hned zalíbil. Tarzana hrál v pěti celovečerních filmech a stal se miláčkem všech žen. Ideál mužské krásy. Poté už ale natáčení dalších dílů odmítnul. Bohužel se místo nabídek nových rolí dočkal odmítnutí, a proto odcestoval do Evropy.

Evropa ho milovala!

Již v roce 1960 dostal roli v kultovním snímku Federica Felliniho Sladký život. A o dva roky později již zářil v Pokladu na Stříbrném jezeře. V Evropě se z něj stala mega hvězda, zatímco Amerika na něj zapomněla.

Přesto se do New Yorku toužil vrátit. Bohužel ale již nějaký čas hodně pil. Zůstal ležet bez známek života na ulici v New Yorku a dlouho trvalo, než si jej někdo všimnul. Zemřel na cestě za svou snoubenkou, zanedlouho se měl pošesté ženit.