Nicholas Cage nás provede Dějinami nadávání

Nicholas Cage nás provede Dějinami nadávání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na hodinách dějepisu nás učili různé věci, historii sprostých slov nám ale zamlčeli. To v příštím roce napraví Netflix prostřednictvím šestidílného seriálu Dějiny nadávání.

Premiéra nás čeká již 5. ledna. Provázet seriálem nás bude herec Nicholas Cage, který se v každém z dvacetiminutových dílů vydá po stopách sprostých slov. Uvidíme rozhovory s odborníky na populární kulturu, etymologii, historii a podobně. Mimoto se Cage setká také s nejznámějšími americkými baviči, jako je Joel Kim Booster, Patti Harrison, Sarah Silverman nebo Open Mike Eagle. 

Bohužel se z logického důvodu nejedná o dokument přímo cílený na český trh. Sice se říká, že čeština má jednu z nejbohatších slovních zásob, co se sprostých nadávek týče, tentokrát se však budeme muset spokojit s užším výběrem sprosťáren pouze pro anglicky hovořící publikum. 

Nicholas Cage v posledních letech nepřestává překvapovat rozličnými projekty a Dějiny nadávání jsou jen další v řadě. Prostřednictvím této minisérie hvězda filmu Obchodník se smrtí (2005) teprve proniká do seriálového světa. Již nyní víme, že seriál s názvem v originálním znění History Of Swear Words nebude poslední příležitostí, kdy hereckou superstar na Netflixu uvidíme. V květnu letošního roku streamovací služba oznámila přípravy další dokumentární série, která se nechala inspirovat předcházejícím seriálem Pán tygrů. Hlavní role chovatele divokých kočkovitých šelem samozřejmě připadla Nicholasu Cageovi. 

Po avantgardním hororu Mandy-Kult pomsty (2018), který sliboval hercův životní výkon, nakonec je ale většinou fanoušků považován spíše za přešlap, nebo neméně surreálním dramatu Barva z vesmíru (2019), jsme neočekávali, že Cage dokáže ještě něčím překvapit. Moderování netradičního a v jistém smyslu pikantního dokumentu může být neméně kuriózní, 5. ledna budeme s napětím žhavit obrazovky.