Diskuze

Martin Sitta: Rodina, skály a divadlo v hlavní roli

Martin Sitta je jedním z herců, kteří nepatří mezi typické hvězdy červených koberců, ale svou prací, talentem a osobním přístupem si dokázal vydobýt místo v srdcích diváků. V současnosti ho vídáme například v seriálech Kamarádi a Jedna rodina.
Zpět na celý článek

Martin Sitta je jedním z herců, kteří nepatří mezi typické hvězdy červených koberců, ale svou prací, talentem a osobním přístupem si dokázal vydobýt místo v srdcích diváků. V současnosti ho vídáme například v seriálech Kamarádi a Jedna rodina.
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: Martin Sitta: Rodina, skály a divadlo v hlavní roli
Ve kterých seriálech můžeme Martina Sittu aktuálně vidět?

V současnosti Martina Sittu diváci vídají v seriálech Jedna rodina a Kamarádi. V Jedné rodině hraje postavu popíjející pivo, zatímco v Kamarádech ztvárňuje manžela s parohy, jemuž se nevěra manželky zatím daří tajit.

Jaké jsou hlavní koníčky Martina Sitty kromě herectví?

Kromě herectví se Martin Sitta od mládí intenzivně věnuje horolezectví a lezení po skalách. Často vyráží do Českého ráje a na skále se cítí svobodný. Tuto zálibu dokonce využil při natáčení seriálu Slunečná.

Jaká byla herecká cesta Martina Sitty a jakým profesím se věnoval, když herecké příležitosti chyběly?

Po studiu DAMU prošel divadly jako Činoherní studio v Ústí nad Labem, Činoherní klub, Švandovo divadlo a Divadlo Na Jezerce. V dobách nedostatku hereckých příležitostí se nebál pracovat jako truhlář, klempíř a vykonával i výškové práce, kde využil své lezecké dovednosti.

Jaké typy rolí Martin Sitta nejčastěji ztvárňuje?

Martin Sitta je divákům znám především ze seriálových rolí bodrých chlapíků dělnických profesí s životními zkušenostmi. Prokázal však také schopnost ztvárnit temné a charismatické postavy, například mafiánského bosse Drobka v Expozituře, a objevil se i jako netradiční farář v seriálu Polda.

Kolik má Martin Sitta dětí a jak funguje jeho rodinné uspořádání?

Martin Sitta je otcem čtyř dětí ze tří vztahů: syna Martina, dcer Elišky a Anežky, a nejmladšího syna Matouše. I přes složitější uspořádání funguje jeho rodina harmonicky, děti se stýkají a volají si, a dokonce i jeho bývalé partnerky spolu našly společnou řeč.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Zítra v ZOO: Karolína se marně snaží o Daniela, Lenka je vyděšená z toho, že s ní do Itálie chce odjet i Jiří
02.03.2025

Zítra v ZOO: Karolína se marně snaží o Daniela, Lenka je vyděšená z toho, že s ní do Itálie chce odjet i Jiří

Kristýna je z legalizace svého podnikání nešťastná. Netušila, jak komplikovaný je to proces, a začíná pochybovat o tom, že by to zvládla. Je jí to...

Kvíz: Vyzkoušejte své znalosti v oblasti filmových lokací. Možná zjistíte, že některý film se natáčel kousek od vašeho domova
31.03.2025

Kvíz: Vyzkoušejte své znalosti v oblasti filmových lokací. Možná zjistíte, že některý film se natáčel kousek od vašeho domova

Filmy mají moc nás přenést do jiných světů. Ať už se jedná o historická místa, exotické ostrovy, nebo futuristickouo budoucnost či dokonce vesmír....

Ulice: Vyzraje Soňa i na fúrii Hádkovou, s níž jsme se naposled viděli před 15 lety?
05.05.2025

Ulice: Vyzraje Soňa i na fúrii Hádkovou, s níž jsme se naposled viděli před 15 lety?

V nových epizodách Ulice se do děje vrací bývalá ředitelka Věra Hádková přezdívaná Hadice, která teď pracuje na inspektorátu. Má provést kontrolu...

Televize v 90. letech: 7 věcí, které dnešní generace vůbec nechápe. A přitom nás ovlivňuje víc, než si přiznáváme
20.04.2025

Televize v 90. letech: 7 věcí, které dnešní generace vůbec nechápe. A přitom nás ovlivňuje víc, než si přiznáváme

Televizní vysílání v 90. letech bylo pestré. Státní televize se změnila v televizi veřejnoprávní, v roce 1994 na trh vstoupila soukromá televize...

Ulice: Gábina si Jirky neváží, zuří diváci. Obchází ho a je posedlá Beranovou
13.04.2025

Ulice: Gábina si Jirky neváží, zuří diváci. Obchází ho a je posedlá Beranovou

Mezi Gábinou a Jirkou se prohlubuje propast způsobená náhradní matkou Petrou Beranovou. Gábina se na ni upnula, tráví s ní veškerý volný čas a...

Vypadá to, že bez Petry Hřebíčkové se romantické a komediální filmy neobejdou: Připravuje se komedie Když se zhasne
01.03.2025

Vypadá to, že bez Petry Hřebíčkové se romantické a komediální filmy neobejdou: Připravuje se komedie Když se zhasne

Režisér Andy Fehu začal natáčet příběh, kde je Petra Hřebíčková majitelkou restaurace a divákům naservíruje hvězdně obsazenou komedii, pěknou porci...

Co vám v květnu nesmí uniknout: Top filmy a seriály plné novinek
26.04.2025

Co vám v květnu nesmí uniknout: Top filmy a seriály plné novinek

V běžném televizním vysílání dnes už moc filmové a seriálové zábavy nenajdete, a tak se pozornost diváků upírá hlavně ke streamovacím službám. Je z...

Když jsem poprvé viděla Discopříběh, můj život se obrátil naruby. Vdala jsem se přesně podle scénáře
07.05.2025

Když jsem poprvé viděla Discopříběh, můj život se obrátil naruby. Vdala jsem se přesně podle scénáře

Já jsem si šla s kamarádkami užít jen obyčejné odpoledne, ale Discopříběh mi nečekaně obrátil život vzhůru nohama. A vůbec netuším, jestli za to...

Pamatujete se na roztomilou holčičku, co se kamarádila s mimozemšťanem? V únoru oslaví Drew Barrymore padesátiny
22.02.2025

Pamatujete se na roztomilou holčičku, co se kamarádila s mimozemšťanem? V únoru oslaví Drew Barrymore padesátiny

Drew Barrymore je dnes nejen americká herečka, ale i producentka, režisérka a podnikatelka, která se narodila 22. února 1975 v Kalifornii. Pochází...

Zítra v ZOO: Marek řekne něco, co ji naprosto vyvede z míry
14.05.2025

Zítra v ZOO: Marek řekne něco, co ji naprosto vyvede z míry

Jaruna pochopila, že se kolem jejího pobytu stahuje smyčka a tak hned od brzkého rána naladila sebelítost. Riky má malý problém a jeho...

Diskutujte

Nejnovější fotogalerie

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka
12.09.2026

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka

Charismatický herec Vasil Fridrich, kterého diváci mohou znát například ze seriálu Ulice nebo Devadesátky, se oženil. Za ženu si vzal o třináct let...

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž
12.09.2026

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž

Každé léto se vrací na televizní obrazovky a znovu dokazuje, že dobrý humor nestárne. Seriál Hospoda si i po více než třech desetiletích drží věrné...

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy
11.09.2026

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy

Nejdřív přišla velká ambice, potom prázdná kina a rozpačité recenze. Teď se česká zombie komedie vrací v úplně jiném prostředí. Netflix jí dává...

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec
11.09.2026

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec

Václav Vydra je velký milovník zvířat. Společně se svou manželkou Janou Bouškovou bydlí na statku na Slapech a zvířat tu mají požehnaně. Velkou...

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“
11.09.2026

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“

Kdo sleduje nový seriál Boží plán na TV Nova, určitě v něm kromě řady známých a mladých herců zahlédl i Roberta Nebřenského. Tento dvaašedesátiletý...

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně
10.09.2026

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně

Podnik, který měl být splněným snem, se během několika let změnil v boj o přežití. Dluhy rostou, personál odchází a kuchyně má svá vlastní pravidla...

Hrdinové Božího plánu si v nových epizodách rozhodně neodpočinou
09.09.2026

Hrdinové Božího plánu si v nových epizodách rozhodně neodpočinou

Někdy stačí obyčejná návštěva banky, venčení psů nebo vesnická veselka a poklidný den se během chvíle změní v pořádný chaos. Hrdinové Božího plánu...

Richard Krajčo vlastní budovu v malé vesnici v Podkrkonoší. Není to dům, chata, ani zámek
09.09.2026

Richard Krajčo vlastní budovu v malé vesnici v Podkrkonoší. Není to dům, chata, ani zámek

Richard Krajčo není jen zpěvák, kytarista, frontman skupiny Kryštof nebo herec. Je také majitelem jedné budovy v malé vesničce v Podkrkonoší jménem...

Jedna mrtvola, jedny trenky a rodinné tajemství. Červená sedačka Jana Krause zažije pořádně nečekané setkání
08.09.2026

Jedna mrtvola, jedny trenky a rodinné tajemství. Červená sedačka Jana Krause zažije pořádně nečekané setkání

Červená sedačka tentokrát přivítá hosty, které spojuje herectví, móda i hudební tradice. Jenže ještě než se dostane na jejich práci, Jan Kraus si...

Jeden z nejděsivějších případů Kriminálky Anděl: Zpráva z internetu zavede policisty na místo, kam by se nikdo nechtěl podívat
07.09.2026

Jeden z nejděsivějších případů Kriminálky Anděl: Zpráva z internetu zavede policisty na místo, kam by se nikdo nechtěl podívat

Na první pohled to vypadá jako další bizarní příběh z temných zákoutí internetu. Jenže tentokrát se za podivným tvrzením skrývá něco mnohem horšího...

Nejnovější diskuze