Josh Hartnett a jeho útěk z Hollywoodu

Josh Hartnett a jeho útěk z Hollywoodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Josh Hartnett se zapsal do filmových dějin jako výrazný talent s velice příjemným vzhledem a měl slušně našlápnuto stát se hvězdou podobné velikosti jako Brad Pitt, Leonardo DiCaprio a Johnny Depp.

Uznávaný talent hned od začátku kariéry

Herec narozený v Minnesotě v roce 1978 byl považovaný za jednoho z největších mladých talentů a nic mu nebránilo stát se velkou hollywoodskou hvězdou a sexuálním symbolem se schopností kombinovat talent a šarm a vytvářet tak ve filmech postavy předurčené k divácké oblibě.

Na první pohled nevinný a tichý hoch byl neustále obdivován nejen hereckými kolegyněmi, ale celým ženským osazením filmových štábů. Mladý herec síle slávy a popularity nedokázal vzdorovat, a tak za sebou zanechal mnoho zlomených srdcí známých žen, jako je Rihanna, Gisele Bündchen nebo Scarlett Johansson. A sám se začal cítit jako reklamní produkt.

Film Pearl Harbor z něj udělal ve světě hvězdu, i když v USA takové popularity nedosáhl. Ve stejný rok stihl ještě roli v úspěšné komedii Dohola. V roce 2004 si zahrál v thrilleru Miluj mě, prosím a rok poté v Sin City-město hříchu, kde se objevil vedle hvězd jako Bruce Willis, Clive Owen a Jesica Alba.

Následující rok sklízel úspěch na festivalu v Benátkách, který byl zahájený filmem Černá Dahlia Briana De Palmy. A právě to byl okamžik, kdy se mladému herci začala sláva a okázalost Hollywoodu zajídat. Jeho jméno začalo být spojované s alkoholem a drogami. Herec se stáhl do ústraní.

Radikální životní změna

Josh o tom mluví jako o vědomém počínání, jehož cílem bylo žít normální život a nedělat z vlastního života show. Odešel do Minneapolisu, daleko od záře hollywoodských reflektorů, aby nebyl ve středu dění. Hraní neopustil, jen si začal vybírat menší projekty. V novém působišti se seznámil s anglickou herečkou Tamsis Egerton a začali spolu žít. Když pochopili, že nejde jen o nezávazný vztah, dohodli se na životě v Anglii a odešli do Londýna. Dnes mají dvě děti, Josh pokračuje v hraní, ale vyhýbá se velkofilmům a jejich propagačním kampaním za miliony dolarů.