Superlov: Kalkulátora Jakuba Kvášovského na ulici poznávají. Mánička z Chcete být milionářem shodila vlasy i brýle

Superlov: Kalkulátora Jakuba Kvášovského na ulici poznávají. Mánička z Chcete být milionářem shodila vlasy i brýle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci vědomostní soutěže Na lovu neřeknou Jakubovi Kvášovskému jinak než Kalkulátor. Učitel matematiky a zeměpisu se těší rostoucí popularitě. Než ale usedl do křesla lovce, byl sám účinkujícím v několika soutěžích, a to třeba v populárním Chcete být milionářem.

Kalkulátor si pochvaluje nový Superlov

Na Superlov se Kalkulátor Jakub Kvášovský nijak zvlášť nepřipravoval, což prozradil v rozhovoru v pořadu TV Nova. Občas si zatrénuje s kolegy, ale oproti klasické show Na lovu si vlastně může dovolit tu a tam něco nevědět. Ostatní lovci ho pak pohotově zastoupí. Na rozdíl od předchozí vědomostní soutěže, kterou už dobře známe, totiž v Superlovu bojuje pouze jeden soutěžící proti více lovcům – dvěma až pěti (podle vlastního výběru).

„Tady je obrovská výhoda, že když já něco nevím, kolegové mě doplní,“ pochvaluje si Kalkulátor. „Je to týmová práce, takže jak je nás tam víc, někdy až pět, jsme schopní odpovídat téměř na všechno správně… Je to větší adrenalin, jsou tady diváci, kteří vytvářejí příjemnou atmosféru. Myslím, že jsem poměrně rychlý na tom tlačítku, takže se dokážu prosadit i přes Jirku. Hodně mě to baví, s Ondrou je sranda a je to takové kecavější, takže to mám radši než normální Na lovu.“

Tým lovců s moderátorem Ondřejem Sokolem
Tým lovců s moderátorem Ondřejem Sokolem. | Zdroj: TV Nova

Zkažené odpovědi si nevyčítá dlouho

Jakub Kvášovský připouští, že někdy nějaké otázky zblbne. Stávat by se to nemělo, ale člověk se nesmí nechat zaskočit. Musí se jen rychle oklepat a pokračovat. V Superlovu se hraje o zajímavější částky, než na jaké jsme byli dosud zvyklí. Soutěžící, kteří v prvním kole úspěšně zodpoví všech pět otázek, získají šanci zabojovat o 1 000 000 Kč.

Sejdeme se s produkční a snažíme se nabídky dělat tak, aby byly příjemné a dostupné i soutěžícím. Už jsme tady měli pána, co si de facto sám prohrál milion. Měl to ve svých rukách, ale bohužel tréma a stres udělaly svoje. Nedáváme to ale úplně nereálné.

Jakub Kvášovský v klasickém Na lovu
Jakub Kvášovský v klasickém Na lovu. | Zdroj: TV Nova

Už to není vlasatá mánička z Milionáře

Fakt, že si Kalkulátor nemůže vyzkoušet Superlov z pozice soutěžícího, ho nijak zvlášť nemrzí. Říká, že natáčení sice bývá občas náročné, a to zejména kvůli úmornému dojíždění do Bratislavy, ale baví ho. „Kdybych přišel a vyhrál třeba milion, tak bych tady nemusel dělat kašpara každý víkend. Ale mám nějakou roli v tom a jsem rád, že ji můžu dělat. Samozřejmě finanční ohodnocení, když bych vyhrál půl milionu, milion, tak by bylo úplně super. Lovením tady to asi za rok nevydělám, ale bylo by to jednorázové a pak už by byl klid. Takhle je to super adrenalin a je ideální, když je pro člověka práce koníčkem.“

Navíc nelze tvrdit, že by si Jakub Kvášovský pocity soutěžících nevyzkoušel na vlastní kůži. Naopak se v minulosti zúčastnil hned několika vědomostních soutěží. Z oblíbeného AZ kvízu ČT si odnesl tři trička a objevil se rovněž v soutěžích Kde domov můj, Riskuj, Nejslabší, máte padáka (zde vyhrál 190 000 Kč) či Chcete být milionářem (odtud si odnesl 160 000 Kč). Coby účastníka Milionáře byste ho možná ale vůbec nepoznali. Měl tehdy po ramena dlouhé tmavé vlasy a brýle, bez nichž teď vypadá podstatně elegantněji. Jako Kalkulátora z Na lovu ho na ulici poznávají i nadšení lovci autogramů, což ho prý mile překvapilo.