Past na rodiče (1998): Zajímavosti o filmu, o kterých jste neměli ani tušení

Past na rodiče (1998): Zajímavosti o filmu, o kterých jste neměli ani tušení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Past na rodiče se stala jednou z filmových klasik 90. let. Všichni na film rádi vzpomínáme, ať jsme ho poprvé viděli už jako děti nebo jako dospělí. Tato rodinná komedie zkrátka nikdy neomrzí a určitě jste ji i vy už zhlédli několikrát za život. Jaké zajímavosti vás ale i tak nejspíš minuly?

Casting na roli dvojčat probíhal i mimo Ameriku

Past na rodiče byla pro Lindsay Lohan filmovým debutem, který jí otevřel cestu ke slávě a díky kterému se stala jednou z nejobsazovanějších teenagerských hereček. Roli ztvárnila v pouhých 12 letech a nikoho jiného bychom si v ní snad ani nedokázali představit. Přitom casting probíhal ve velké řadě měst napříč USA, a dokonce i anglickém Londýně. Na výběr tedy měli filmaři více než dost vhodných kandidátek, mezi kterými byla například i Scarlett Johansson, Jena Malone, Michelle Trachtenberg nebo Mara Wilson. Přestože jsou tyto herečky velice úspěšné, Lindsay byla role prostě souzena. Režisérka Nancy Meyers totiž prozradila, že pro roli dvojčat hledali mladší verzi Diane Keaton, kterou objevili právě v malé Lindsay.

Zdroj: Autor: Rena Schild / Shutterstock

Hallie a Annie

Jména dvojčat byla inspirována dcerami režisérky Nancy Meyers a producenta Charlese Shyera. Obě dívky ve filmu dokonce ztvárnily menší role. Annie se objevila v jedné scéně z hotelu a Hallie zase z tábora.

Lyndsayina rodina ve filmu

Ve scéně, kde Hallie dorazí na londýnské letiště, si můžete všimnout Lindsayiny matky a sourozenců. Její starší bratr si ve filmu navíc zahrál chlapce, který se omylem dostal na holčičí tábor, na kterém se dvojčata potkala.

Balonek

Určitě si pamatujete na scénu s pastí, kterou na táboře pro Annie a její kamarádky přichystala Hallie. Tam Annie spadne balonek naplněný vodou na hlavou a hned praskne. Přestože to může působit naprosto jednoduše, šlo o nejsložitější část této scény. Balonek byl totiž příliš těžký a po spadnutí na hereččinu hlavu nepraskl. Nakonec problém tedy vyřešili tak, že Lindsay do vlasů připevnili jehlu, aby balonek mohl snadno prasknout. Fungovalo to, ale rozhodně by vás to jen tak nenapadlo.

Natáčení scén s dvojčaty

Jak nejspíše víte, Lindsay ve filmu ztvárnila dvojroli. V té době to však s technologiemi ještě nebylo až tak jednoduché, a tak se všechny scény, ve kterých byla obě dvojčata, musely natáčet dvakrát. Lindsay musela nosit sluchátko, aby věděla, kdy mluvit a kdy nechat místo pro svou druhou roli. Hodně to herečce však zjednodušila Erin Mackey, která stála na místě, aby Lindsay mohla na někoho mluvit a nedívala se do prázdna.

Nakonec problém tedy vyřešili tak, že Lindsay do vlasů připevnili jehlu, aby balonek mohl snadno prasknout.

Rozhodně to tedy bylo náročné a Lindsay si všechen úspěch a slávu za svou roli bezpochyby zasloužila.

Zdroje: