Ulice: Ingrid jí vyklidila pole, přesto se Kateřina stěhovat nechce

Ulice: Ingrid jí vyklidila pole, přesto se Kateřina stěhovat nechce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Ingrid sbalí kufry a odjede do Málkova, Lumír samozřejmě očekává, že na její místo nastoupí Kateřina. Ta ale zničehonic před vyhlídkou společného bydlení couvá. Nechce nic uspěchat a touží se zaměřit na dceru, o niž si dělá velké starosti. Lumír si tak na své štěstí bude muset počkat.

Ingrid se stěhuje. Lexík to přijme bez problému

Ingrid už nechtěla stát v cestě Lumírovi a Kateřině, a tak se rozhodla konečně odstěhovat. Tušila, že to nebude lehké – zejména pro Lexíka, ale chlapec to nakonec přijal lépe než kdokoli jiný. Zatímco ona se dojetím rozplakala a Lumír se kvůli odchodu kamarádky také rozesmutnil, Lexík se rozhodl nebrečet a zachovat klid jako správný drozd. Navíc si s Ingrid slíbili, že se budou pravidelně navštěvovat a podniknou plno zábavných věcí, není tedy důvod k truchlení.

Kéž by Ingrid dokázala být stejně silná a nad věcí. V Lumírově domácnosti si to zamilovala a opouštět ji pro ni není jednoduché. Nicméně už nastal čas posunout se dál. I Vilma si koneckonců zvykla na myšlenku, že u Lumíra začne bydlet Kateřina. Nic už tak zamilovanému páru nestálo v cestě.

Když ale Ingrid zvedla kotvy a Lumír hned začal vyzvídat, kdy se jeho milá nastěhuje a zaplní uvolněné místo, dostalo se mu překvapivé a nepříjemné odpovědi.

Kateřinu zaměstnává neřízená střela Martina

Kateřina se do stěhování dvakrát nehrne. Kdyby to prý udělala tak krátce poté, co Ingrid odjela, doopravdy by to vypadalo, že ji z bytu vystrnadila. Lumír namítne, že to přece není pravda, ale Kateřina ho rázně utne. Nemá čas ani náladu se dohadovat.

Lumír ale není jediný, koho její reakce rozhodí. Dokonce i Vilmě připadá divné, že nejdřív Kateřina k Lumírovi chtěla, ale najednou jí to u něj není dost dobré. Paní hospodská své rozhodnutí obhajuje tím, že nechce nic uspěchat a potřebuje se soustředit na dceru, která jí působí starosti. Martina se na dva měsíce vrátí do Itálie, ale jen aby si odkroutila výpovědní lhůtu. Pak se hodlá natrvalo usadit v Čechách, což její mámě není ani trochu po chuti. Kateřina se ji znovu pokusí přemluvit, aby si výpověď ještě rozmyslela. Přece si nezničí slibnou kariéru kvůli chlapovi.

Zatímco se ty dvě loučí, připlete se k nim Lumír, aby Martině popřál šťastnou cestu. Kateřina využije vhodné chvilky a domluví se s ním na večeři u něj doma. Lumír tak poněkud ožije a jeho špatná nálada se postupně zlepší.

Vilma Nyklová, ničitelka intimních okamžiků

Večer, když si pochutnají na dobrém jídle a napijí se vína, se Kateřina k nešťastnému rozhovoru o bydlení opatrně vrátí. Teď se sice stěhovat nechce, ale to neznamená, že by nechtěla nikdy nebo že snad nemá Lumíra ráda. Miluje ho a těší se na společnou budoucnost s ním, jen už zkrátka není nejmladší, má nějaké své rituály a zvyky a nechce se do ničeho hrnout po hlavě. Ráda by počkala, až si napjatá situace kolem Martiny sedne. Lumírovi nezbude nic jiného, než se ji snažit pochopit a respektovat její přání. Pomůže, když se s ním Kateřina přesune na gauč, aby se pomazlili. Zničehonic je ale v tom nejlepším vyruší Vilma…

Že si to Vilma ale umí načasovat... Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text