Kvíz: Pokud patříte mezi ty, kteří pravidelně koukali na seriál Tak jde čas, náš kvíz vám nesmí utéct

Kvíz: Pokud patříte mezi ty, kteří pravidelně koukali na seriál Tak jde čas, náš kvíz vám nesmí utéct
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Tak jde čas je populárním již od druhé poloviny minulého století. I přesto, že mu neustále klesá sledovanost, do dnešního dne bylo natočeno více než 10 tisíc dílů. Pamatujete si to nejdůležitější o doktorských životech?

Zábava pro celou rodinu 

Nekonečný seriál. Tak by se dvěma slovy dal nazvat Tak jde čas. Seriál, na který můžeme koukat již více než 60 let. V hlavních rolích jsou lékaři, jejich rodiny a životní osudy. U televizních obrazovek se nad jejich příběhy baví klidně i celé rodiny.

Salem není znám pouze kvůli seriálu, je to i město spojené s čarodějnictvím

Seriál z doktorského prostředí se odehrává v jednom z menších amerických městeček. Konkrétně se jedná o město Salem. To leží ve státě Massachusetts v okrese Essex County. Poněkud menší městečko s rozlohou 46,8 km2 má okolo 40 tisíc obyvatel. Není známé pouze díky tomu, že se v něm odehrává seriál Tak jde čas. Je to také město, které je spojeno s čarodějnickými procesy. Ty se zde podle písemných důkazů měly odehrávat okolo roku 1690.

Kvůli nařčení z čarodějnictví zemřelo na 20 lidí

Takzvaný salemský proces, jak se mu přezdívá, je proslulý stíháním tehdejších čarodějnic. Chaos a zmatek ve městě nakonec odneslo 20 lidí, kteří byli zabiti. Všechno začalo kvůli dvěma malým dívkám, a to neteři a dceři tehdejšího reverenda, Samuela Parrise. Devítiletá Elizabeth a o dva roky starší Abigail Williams trpěly záhadnými záchvaty. Protože je lékaři označily za zvláštní čarodějnické záchvaty, rozjel se salemský proces, který nepřinesl nic dobrého. A to nejenom pro Ameriku a přilehlé státy. Čarodějnické procesy následně probíhaly i v Evropě.

 

Zdroj článku: