Pátý element: Kdo se nezamiloval do jednoho z hlavních hrdinů, jako by nežil. Stalo se to i vám?

Pátý element: Kdo se nezamiloval do jednoho z hlavních hrdinů, jako by nežil. Stalo se to i vám?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
New York, 23. století. Cestu za záchranou lidstva musí provést drsňák s citlivým srdcem a krásná a odvážná mimozemšťanka. Znáte film Pátý element, ve kterém taxíky dokážou létat a možné je i to zcela nemožné?

Propojit všechny čtyři elementy

Největší americké město ve dvacátém třetím století je skutečnou džunglí. Taxíky jsou všude a dokáží i létat. Bohužel už toto krásné období nebude trvat dlouho a chystá se zkáza lidstva i celé planety. Země má totiž být zničena ohnivou koulí obřích rozměrů.

Jeden člověk však ví, jak by se hořící zkáza dala zastavit. Starý mnich Cornelius v podobě Iana Holma potřebuje získat Pátý element. Právě ten dokáže propojit zbylé čtyři elementy v podobě vody, ohně, země a vzduchu. Právě jejich propojením lze blížící se zkázu zastavit.

Dokáže to drsňák a mimozemšťanka?

Mnich pro svůj boj získává taxikáře, co si to často šine velkoměstem ve svém vznášejícím se stroji. Řidič taxíku Korben Dallas je shodou okolností bývalý agent tajné služby, a taky velmi sexy drsňák s romantickým pohledem, Bruce Willis. Dámy jsou okouzleny.

V tom se objeví na scéně ještě Leeloo, krásná mladá dívka z jiné planety. Má na sobě zvláštní úbor a lidské řeči nerozumí. Mila Jovovich. Pánové jásají.

Tato velmi zvláštní trojka má před sebou jeden nelehký úkol: zachránit planetu. Na jejich dobrodružné cestě je potká spousta nebezpečí a také boj se Zorgem v podání Garyho Oldmana a jeho pohůnky, děsivými Mangalory. Jak tohle všechno jen dopadne?

Snímek Pátý element získal v roce 1998 cenu BAFTA za vizuální efekty. I když byl film nominován na filmové ceny i anticeny, jedno mu musíme rozhodně nechat. Kdo se nezamiloval do jednoho z jeho hlavních hrdinů, jako by snad ani nežil… A co vy?