Ulice: Seriál, který se snad za každou cenu chce vyrovnat trháku „Tak jde čas”

Ulice: Seriál, který se snad za každou cenu chce vyrovnat trháku „Tak jde čas”
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál, který Nova vysílá už od roku 2005, započal svou 18. sezónu. Dle jeho velké oblíbenosti to vůbec nevypadá na to, že by mu měl být někdy konec. Jen jestli se scénáristé nepokoušejí pokořit americký trhák „Tak jde čas”, který se v Americe kupodivu stále vysílá. 

První díl seriálu Tak jde čas, byl odvysílaný v roce 1965

Pokud vás zaráží pouhý fakt, že se český rodinný seriál může v kuse natáčet dlouhých 17 let, tak si vzpomeňte na jiný nekonečný seriál Tak jde čas. Do něj má Ulice ještě daleko. Americký rodinný seriál Tak jde čas, se poprvé začal vysílat v televizi NBC v roce 1965... a trvá tam, teď už však na jiné televizní platformě, dodnes. Několikrát bylo v průběhu jeho trvání ohlášeno, že seriál nejspíš skončí a podobně jako v Ulici se na něm vystřídalo hned několik scénáristů a režisérů. Pokaždé však tvůrci vdechli seriálu nový život. Je možné, aby nějaký seriál trval 57 let? Ano, možné to je! A dospěje k něčemu podobného také seriál Ulice? Uvidíme! 

Na americký seriál Tak jde čas (anglicky Days of Our Lives) Ulice ještě nemá. Ve srovnání se zahraničním trhákem se Ulice vysílá pouhých 17 let. Tak jde čas se vysílá už od roku 1965, což pro někoho může být neuvěřitelné.

V takovém případě dokonce u některých diváků hrozí, že se vzhledem k vlastnímu úmrtí stářím nedozvědí, jak to s jejich oblíbenými postavami skončí.

Je potřeba jednotlivé příběhy obměňovat. zdroj: Tv Nova

Ulice obměnila řadu dějových linek 

Scénáristům je samozřejmě jasné, že aby se bylo pořád na co dívat, je potřeba jednotlivé příběhy obměňovat a do seriálu dodávat nové postavy. O to se starají nejen noví oslovení herci, nýbrž i herci, kteří už v Ulici kdysi hráli a potom se jejich postava odmlčela. Jednou takovou postavou je aktuálně například Jirka Hložánek, který v Ulici působil několik let a naposledy před třemi léty. Teď do Ulice nově naskakuje, aby se se svým otcem setkal v nepříjemném volebním souboji. Co myslíte, jak to skončí? 

Hodně postav se v Ulici tak říkajíc vybarvilo, zdroj: Tv Nova

Příběhy, které se mohou týkat také vás

Na rozdíl od některých seriálů, se Ulice snaží držet při zemi, co se reálnosti jejich příběhů týče. Proto v seriálu najdete jen taková témata, která se běžně dějí. Přitom jejich výběr je velmi rozmanitý. V Ulici se můžete setkat s nejistotou ohledně financí, kterou aktuálně zažívá Anička Lišková, s nevěrou, která teď visí Karle na krku nebo se šikanou, se kterou brzy bude mít co do činění Šimon. Také pletky s mafií jste v Ulici mohli vidět, to však bylo v jejich začátcích, kdy ještě Lumír stál na straně padouchů. 

Hodně postav se v Ulici tak říkajíc vybarvilo. A přesto, že se scénáristé snaží do seriálu dosazovat neokoukané tváře, nedají dopustit na své kmenové postavy, které jsou v Ulici od samotného začátku – například Vilma Nyklová, Lumír Nykl nebo Anička Lišková

Zdroj článku:
  • Autorský text