Pětice nejvýdělečnějších českých filmů: Českým kinům vládnou ženy

Pětice nejvýdělečnějších českých filmů: Českým kinům vládnou ženy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O tom, že jsou Češi národ se smyslem pro humor svědčí i to, kolik utrácejí za vstupenky do kina když vyjde nějaká pěkná komedie. Pro první místo si doběhly ženy, muži mají stále naději.

1. Ženy v běhu (2019)

Komedie Marka Horského trhala v našich kinech opravdu rekordy. Příběh emancipované Věry, která si chce splnit sen a uběhnout maraton dokázal vydělat 195 milionů korun. Film přilákal diváky hlavně díky hvězdnému obsazení, kdy se v hlavních rolích představily hvězdy jako Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková.

2. Anděl Páně 2 (2016)

Těžko uvěřit, že po úspěšném prvním dílu této vánoční pohádky může přijít ještě něco lepšího. Režisér Jiří Strach si sice dal s druhým dílem celkem na čas, ale snad každý potvrdí, že to čekání stálo za to. Pohádka Anděl Páně 2 s matlou v podání Ivana Trojana a jeho záškodnickým kumpánem, kterého si zahrál Jiří Dvořák, dokázala vydělat 147 milionů korun.

3. Vratné láhve (2007)

Tento příběh o učiteli v důchodu, který si našel na stará kolena brigádu v místním supermarketu natočil Jan Svěrák. Vrátné láhave jsou u nás ještě výnosnější než třeba Obecná škola, za kterou dostal Jan Svěrák Oscara. Taky ale tyto snímky dělí větší časový interval. V kinech si Vratné láhve vydělaly 125 milionů korun. Snad se ještě dočkáme nějaké povedené komedie tohoto dua otec a syn.

4. Ženy v pokušení (2010)

Ženy, ženy a zase ty ženy. Komedie o třech generacích dam. Každá má jiné priority, zkušenosti, každá řeš životní situace jinak, až se to všechno tak nějak zaplete dohromady. Povedená komedie Jiřího Vejdělka po uvedení do kin vydělala 120 milionů korun.

5. Muži v naději (2011)

Tento snímek má opět na svědomí Jiří Vejdělek. Příběh o dvou záletnících nabíral na zajímavých obrátkách, ještě když si uvědomíme, že šlo o tchána a zetě. Podle kritiků ale za předchozím filmem (Ženy v pokušení) lehce zaostává. Do kina si našlo cestu méně lidí, přesto se s tržbou 96 milionů korun řadí Muži v naději na páté místo nejvýdělečnějších českých filmů.