Dnes v Ulici: Kateřina přijímá omluvy, kudy chodí. Jednu od Vilmy, další od Lexíka

Dnes v Ulici: Kateřina přijímá omluvy, kudy chodí. Jednu od Vilmy, další od Lexíka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoli Vilma nemohla tušit, co způsobí, omluví se Kateřině za zkaženou bojovku pro Lexíka. Hledání pokladu naštěstí dopadne dobře. Lexík je spokojený a potěší Kateřinu nejen tím, že jí poděkuje. Vojta s Miloškem se zatím pouštějí do natáčení akčního filmu, který by rádi umístili na internet.

Dramatické pirátské dobrodružství se šťastným koncem

Lumír hned ráno nastoupí na mámu, aby jí vyčetl, jak se včera zachovala ke Kateřině. Ta byla z výsledku pirátské bojovky, se kterou si dala tolik práce, upřímně zklamaná. Vilma ale pořád nechápe, co udělala špatně, dokud jí Lumír nevysvětlí, že zametený papírek pod stolem byl ve skutečnosti důležitou indicií pro Lexíka. A krabice se sladkostmi, kterou Vilma uklidila do skladu, byl vlastně zamýšlený poklad.

Paní Nyklová uzná, že pochybila, i když samozřejmě nemohla vědět, že se jedná o dárky pro Lexíka. Nikdo ji koneckonců neinformoval. Rozhodne se ale, že situaci zachrání. Nedopustí, aby byl její milovaný vnouček nešťastný.

Hledání pokladu tak může pokračovat. Lexík se nadšeně pídí po dalších indiciích a Kateřina mezitím schová odměnu do garsonky, kde předtím bydlela Skyler. Po rozbalení krabice se hošík může radovat z nového nože, knížky a hromady sladkostí, takže nakonec všechno dobře dopadne.

Lumír doufá, že se Kateřina na mámu nezlobí, ačkoli to s ní někdy bývá opravdu těžké. Kateřina pochopí, že Vilma neschovala poklad záměrně. Paní Nyklová ji o tom ostatně sama ujistí a také se omluví, což Kateřina přijme. Stále však nechápe, proč ji Vilma nemá ráda. Ta v rozpacích prohlásí, že něco takového nikdy neřekla. Chce, aby byli oba její kluci šťastní. Ano, Kateřina si přeje totéž. Tak proč spolu dámy musejí ustavičně válčit?

Lexík později poděkuje Kateřině za skvělou bojovku. Zároveň se jí omluví za to, že jí předtím lhal, když tvrdil, že spí, ale přitom pobíhal po bytě s míčem. Maminka Světlana mu v Málkově občas vymýšlela podobně zábavné bojovky. Je škoda, že ji Kateřina osobně nepoznala, maminka byla skvělá.

Kateřina je ale rovněž báječná, což si Lumír zatraceně dobře uvědomuje, takže pro ni připraví vlastní romantickou bojovku s vínem a pohoštěním. Jen aby jim tahle idylka vydržela, až se Lumír znovu vytasí s ožehavým tématem společného bydlení

Začne se Vilma konečně chovat ke Kateřině lépe?
Začne se Vilma konečně chovat ke Kateřině lépe? | Zdroj: TV Nova

Malí filmaři s velkými plány

Poté, co Vojta dostane nový mobil, začne společně s Miloškem spřádat velké filmové plány. Kluci by rádi natočili parádní snímek, který by mohli umístit na internet. Za tím účelem si chtějí sehnat masky, zbraně, zkrátka vše potřebné, aby to mělo grády.

Mezitím Vojta donekonečna opakuje, jak rád by jel o prázdninách k moři, ale Karla mu nedokáže zaručit, že se to podaří. Klučík by chtěl jet s babičkou a dědou, jenomže ti mají poslední dobou hodně hluboko do kapsy a musejí šetřit. Přestože Karla tedy nic jistého neslíbí, Milošek hned začne Vojtovi závidět, že pojede k moři. Sám může o víkendu leda tak do Kašperek, takže se s kamarádem domluví, že v natáčení budou pokračovat v pondělí. Ani jeden z nich netuší, co svými vylomeninami způsobí, až se příští týden dostaví na kontrolu pracovnice OSPODu.

Zdroj článku:
  • Autorský text