Jak s Karlou zamává telefonát z psychiatrie? Sledujte čtvrteční Ulici

Jak s Karlou zamává telefonát z psychiatrie? Sledujte čtvrteční Ulici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve čtvrtečním dílu Ulice s číslem 4324 se Kaštan probouzí pomatený u Klímů na gauči, ale snídani si s chutí ještě dá. Štěpánek se ozývá Marečkům z psychiatrie. Lumír zase usilovně přemýšlí, jak dát Kateřinu s Lexíkem dohromady.

Kaštan se probudí u Klímů 

Iva drží noční službu u Kaštana, aby se mu náhodou něco nepřihodilo. Usnul totiž tak tvrdě, že nebyl vůbec k probuzení, i když se o to Vítek hodně snažil. Na žádný vážný zdravotní stav to však nevypadá, pan Kaštan chrápe jako zařezaný. V noci Vítek střídá Ivu na stráži, aby se alespoň trochu prospala. Kaštan se ráno budí se snídaní a je naprosto zmatený. Diví se, co Vítek Klíma dělá u něj doma, poté se omlouvá a nechce zdržovat Klímovi od večeře. Prozradí mu, že je ráno, a tak Kaštan usedá ke stolu, že posnídá. 

Klímovi mají velkou radost, že s nimi Kaštan tráví i ráno u snídaně. Pochvaluje si, jak báječně se vyspal a že bude prášky takhle kombinovat častěji. Když se dozví, že se kombinovat nesmějí, dostane Kaštan hypochondrický záchvat a chce jet okamžitě k lékaři.

Ivě a Vítkovi se podaří ho uklidnit a také se jim konečně podaří dostat ho z bytu pryč. Iva dělá na Vítka psí oči, už zase je jí chudáka líto, ale její manžel už o tomhle chlapovi nechce slyšet ani slovo. Iva se později snaží alespoň zjistit, zda má nějaké příbuzné. Z Kaštana vypadne, že má dceru a vnuka, ale že je nechce zatěžovat. Když mu Iva sdělí, že by na obchod a péči o jeho zdraví neměl být sám, Kaštan to pojme jako nabídku, že se ho Iva ujímá. Podaří se jí z toho vybruslit?

Zdroj: TV Nova

Lumír se opatrně snaží podsunout Lexíkovi Kateřinu 

Lumír si dělá těžkou hlavu z toho, jak dopadla Lexíkova oslava. Trápí ho, že je syn načapal s Kateřinou líbající se v ložnici a teď neví, jak dál pokračovat. Stojí o Kateřinu a rád by, aby spolu s Alexem vycházeli a skamarádili se natolik, aby mohli fungovat všichni společně.

Lexík je však podle Vilmy silně traumatizovaný. Musí teď Alexe dávat psychicky do pořádku. Vilmě svitne kapka naděje, že se Lumír s Kateřinou rozejde. Její syn si vzal do hlavy, že musí zapracovat na jeho dalším počínání, rozhodně tím však nemyslí, že vztah s Kateřinou ukončí. Těžkou hlavu však Lumírovi nedělají jen Lexík a Vilma.

Tonda Hložánek za ním neustále chodí a tlačí ho do spolupráce proti jeho synovi, který kandiduje proti jejich straně ve volbách. Klade mu na srdce, že musí být iniciativní a podílet se s ním na zničení mladšího Hložánka a jeho pseudo hnutí. Lumír mu to odkýve, aby ho měl konečně z krku a mohl se znovu věnovat plánům, jak spojit Alexe a Kateřinu. Napadne ho vzít syna do zoologické zahrady a navrhne, že vezmou někoho se sebou. Má samozřejmě na mysli Kateřinu, ale to Lexíkovi neprozradí. 

Zdroj: TV Nova

Věře volá Jakub z psychiatrie 

Věře se podařilo dovolat Jakubovu lékaři. Má z toho ohromnou radost. Jakubovi se vede lépe, prý ho budou moct příští týden navštívit. Zatím ho od všech Věra nechala moc pozdravovat. Z toho má zase velkou radost Karla. Věra je tak zaměřená na Jakuba, že jí uniká, že se Lubošovi honí něco hlavou. Potají si totiž shání brigádu, aby si vydělal peníze navíc. Kdyby se to dozvěděla Věra, zakázala by mu to. Jen před ní nadhodí, že by mohl jít na brigádu a Věra se okamžitě čertí. Naštěstí pro Luboše má teď Věra hlavu plnou Jakuba. 

Večer Věra tráví u Karly a Kryštofa a zvoní jí telefon. Ke Karlině zděšení je to Štěpánek. V tu chvíli by se v Karle krve nedořezal. Zaplaví ji obrovský stres a napětí, že o něm slyší, že se na ni znovu dobývá, že chce Věře prozradit, jak to všechno bylo. Věra se raduje, že se za ním může přijít podívat. A rozhodně to neodkládá.

Vypraví se za ním hned následující den. Karle se udělá mdlo. Snaží se to rozdýchat, ale když za ní přijde Kryštof a líčí jí, jak se těší na společné chvilky, až Věra odejde domů, Karla se rozběhne do koupelny. 

Zdroj článku:
  • Autorský text