Úterý v Ulici: Vojta usoudil, že potřebuje mobil, a Mára se dozvídá o zázraku, který pro jeho rodiče udělala Karla

Úterý v Ulici: Vojta usoudil, že potřebuje mobil, a Mára se dozvídá o zázraku, který pro jeho rodiče udělala Karla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zázraky se dějí, a tak se třeba nakonec přece jen jeden stane i mezi Karlou a Kryštofem. Alespoň Věrka v to pořád ještě doufá. A Vojta? Ten usoudil, že potřebuje nový mobil a potřebuje ho už teď. Nejspíš proto, aby si zavolal. A takové zavolání… to dokáže svést dohromady i rozhádané rodiče.

Komunikace mezi Věrkou a Karlou teď najednou vázne

Je to zvláštní, ale dvě ženy, které si dříve více méně rozuměly, si teď nemají skoro co říct. Ačkoliv Věrka Karle za její nevěru přímo nevyčinila, mezi nimi visí zvláštní napětí. Věrka už nemá tak dokonalý prostor pro péči o své dva vnuky. Najednou je jakoby navíc, a to dříve byla u Karly v kuchyni jako doma. Zatímco Karla nestihne uvařit Vojtovi zvlášť špagety s tuňákem a Karlíkovi filé, Věrka se hlásí, že to klidně udělá. Co je ale zvláštní, je skutečnost, že se pořád Věrka nabízí, že kluky někam vezmou. Doteď neměli ani na šunku, ale teď přemýšlí o dvou týdnech prázdnin někde v Česku? Nebo jak to myslela? Karle zdůraznila, že k moři to ale nebude. A to by nejspíš nikdo z nich ani nezvažoval. Vždyť neměli ani na pračku, natož na dovolenou ve čtyřech. Dominice se ani nelze divit, že Věrku k plánování své svatby nechce. Přitom ona by jí nejspíš tak ráda pomohla.

Ale možná i proto, že se Karla s Márou rozvádějí a mají černé svědomí, dovolí Vojtovi vše, co si jen zamane. A třeba i mobil. Nekoupí mu však nový, nýbrž si půjčí náhradní od Bruna. Ten ho nepotřebuje a rád svému synovci poskytne způsob, jak být v kontaktu s tím druhým rodičem o něco častěji.

Karla udělala velmi dobrý skutek. To by mohlo pomoci ke zlepšení vztahu mezi ní a Márou.
Karla udělala dobrý skutek. To by mohlo pomoci ke zlepšení vztahu mezi ní a Márou. | Zdroj: TV Nova

Věrka Vojtu uklidňuje, že existuje šance, že ta rozhádanost rodiče přestane brzy bavit a oni se k sobě vrátí. Ostatně ona s Lubošem je toho zářným příkladem. Vždyť ti už se k sobě ani vracet nemuseli, a i tak to přece vyšlo!

Karla umí zázraky

Jak by si mohla Karla u Máry šplhnout a v jeho očích být zase o něco více atraktivnější? Tak třeba tím, že za jeho rodiče zaplatí dluh. A ono to funguje! Kryštof byl příjemně překvapený, když mu Věrka oznámila, že už s Tonym nic platit nemusí, protože dluh je pryč. Že by jim pan Strnad škodu odpustil? To zase ne, ale jak všechno platí Mára, tak se Karle na účtu sešlo pěkných pár tisíc. A protože má černé svědomí, rozhodla se to zaplatit. To Márovi i Tonymu bodlo, protože teď mohou oni z ušetřených peněz objednat pračku. To se Věrka nejspíš rozteče štěstím. Už nemusí potupně nosit prádlo ke svým synům. Teď aby konečně něco udělali se svým rozpočtem. Další takováto pomoc by už nemusela přijít. Měli by se pojistit a poohlédnout se po nějaké brigádě. Není přece možné, aby byli na suchém chlebu. Chudák Luboš už ani neví, jak vypadá pořádný kus masa. Minimálně by měli přestat vyvařovat Karle a Márovi. Vždyť oni se uživit umí!

Zdroj článku:
  • Autorský text