Greyhound: Bitva o Atlantik s Tomem Hanksem nalákala nové předplatitele. Čím?

Greyhound: Bitva o Atlantik s Tomem Hanksem nalákala nové předplatitele. Čím?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Streamovací služba Apple TV+ si může mnout ruce nad nedávným úspěchem. Snímek Greyhound jí totiž dokázal přilákat mnoho nových uživatelů. Noví zákazníci si často službu předplatili především proto, aby mohli tento snímek vidět.

Na motivy skutečné události

Koprodukční válečné historické drama Greyhound mělo na Apple TV+ premiéru teprve před několika dny. V hlavní roli snímku, který natáčelo USA, Kanada a Čína se představil Tom Hanks. Příběh je inspirován skutečnými událostmi z období druhé světové války. Vypráví příběh kapitána Ernesta Krause, který měl za úkol vést konvoj téměř 40 lodí. Jak se zhostí náročného úkolu překonat s velkou flotilou nebezpečné vody Atlantiku a dopravit tak spojencům zásoby a další tisíce vojáků?

Premiéra v kinech byla zrušena

Film byl původně zamýšlen pro uvedení do kin. Pandemie čínského viru ale vše změnila, a proto i tvůrci a produkce museli improvizovat. Nakonec bylo rozhodnuto, že distribuční práva pro film budou prodána právě Apple TV+. Tato služba tak dostala významného tahouna v podobě zela nového celovečerního snímku. Může tak směle vyrazit do konkurenčního boje s prozatímními tahouny na trhu, kterými jsou streamovací služby Netflix, Disney a HBO. Celých 30 procent diváků filmu Greyhound bylo i novými předplatiteli, je tedy jasné, že snímek táhne a motivuje nové diváky k zakoupení služby.

Silný příběh

Fanoušci vojenských historických dramat si při sledování filmu přijdou rozhodně na své. Diváci také vyzdvihují skvělý herecký výkon Toma Hankse a označují tento snímek zatím za nejlepší film letošního roku, někteří jej dokonce řadí mezi jeden z nejlepších válečných filmů vůbec. Film vás vtáhne do děje a zasadí do gauče od první do poslední minuty, bez oddechu, bez slitování. Příběh, který je založen na pravdivých faktech, ukazuje hrůzu války v celé obnaženosti.

Film má „pouhých“ 91 minut – během nichž se naplno ponoříte do děje. Slabá místa zde nejsou.