Seriál Ulice: Nova opět zapnula kamery! Jak probíhá natáčení?

Seriál Ulice: Nova opět zapnula kamery! Jak probíhá natáčení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tvůrci nováckého seriálu Ulice očekávali letos úspěšný rok. Seriál je diváky velmi oblíbený po celou dobu vysílání a tento rok oslaví patnácté výročí. Zdárnou dráhu ale náhle přerušila koronavirová pandemie. Po vynucené přestávce se ale herci konečně vrátili na plac. Kdy se můžeme těšit na nové díly?

České televizní stanice byly nuceny kvůli šíření nemoci COVID-19 přerušit natáčení nekonečných seriálů, které se staly nepostradatelnou každodenní součástí životů milionů tuzemských diváků.

Hrdinové v karanténě

Někteří tvůrci si se situací poradili po svém. Televizní stanice Nova se rozhodla fanouškům nabídnout speciální vysílání pořadu Ulice v karanténě. Diváci tak mohli sledovat, jak se jejich oblíbení hrdinové vypořádávají s karanténou, ve které se náhle ocitnul téměř celý svět.

Hygienická opatření

Od poloviny června se vládní opatření začala pomalu uvolňovat a ateliéry seriálu Ulice v pražské Hostivaři znovu zaplnily herci a filmaři. Natáčení probíhají za přísných hygienických podmínek. Samozřejmostí je nošení roušek, dodržování rozestupů, žádné setkávání herců v maskérně či šatně a dokonce i plexiskla mezi stolky. Štáb pak kromě roušek nosí i ochranné štíty. Celý natáčecí tým byl testován na COVID-19. 

Výkonná producentka seriálu Ulice Janka Maršíková přiznává, že hygienická opatření sice ovlivňují osobní komfort celého štábu, nicméně báječná atmosféra mezi herci nepohodlí vyvažuje. „Po 15 letech jsme už možná víc rodina než kolegové. Takže máme radost, že můžeme být opět spolu a dělat to, co nás baví. Jsme odpočatí, plní síly a pokračujeme tam, kde jsme před karanténou skončili,“ dodává Maršíková. Na televizní obrazovky by se Ulice měla vrátit ve druhé polovině srpna. Také už se nemůžete dočkat?