Středa v Ulici: Karla je vylákána do Coolny, protože Vojta to jen tak nevzdá

Středa v Ulici: Karla je vylákána do Coolny, protože Vojta to jen tak nevzdá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco dospělí to už dávno vzdali, Vojta dál hledá způsoby, jak by své rodiče svedl dohromady. Přece je hloupé, aby narozeniny trávili odděleně. Alespoň na ty by se přece rodiče měli překonat, nebo ne? Ale protože válka mezi Kryštofem a Karlou pokračuje, Vojta bere situaci do svých rukou. S Hermanem tak vymýšlí tajný plán.

Kryštof není moc nadšený z toho, že se Karla nečekaně objevila na oslavě

Vojta nutně potřebuje číslo na Jirku Hermana. Karla sice netuší proč, ale ochotně mu ho dává. Vůbec si nedomyslí spojitost mezi novým Vojtovým telefonem v šuplíku jejího nočního stolku a touto neobvyklou žádostí. Vojta však má za ušima. Potřebuje dostat mámu do Coolny, protože tam se koná jeho oslava narozenin. Pozvaní jsou všichni kromě Karly, což je trošku trapné. Vždyť jeden druhého ujišťovali o tom, že drama ze života klukům dělat nebudou. A hle –⁠ jedna oslava stačí k tomu, aby se Vojta cítil nepatřičně. Rodinu tam chce mít zkrátka pohromadě, což je logické. Proč by měly děti trpět za něco, co pokazili dospělí?

Karle volá Herman, jenž se s ní údajně potřebuje sejít v Coolně. Čeká však na ni před vchodem, což je divné. Karla vůbec netuší, kdy a kde Vojtova oslava bude, a proto je překvapená, když je zavedena rovnou do centra jejího dění. Kryštof už takovou radostí neskáče. Jakoby si chtěl Vojtu a celou rodinu uzurpovat sám pro sebe. Ale když už Karla přišla, nechá ji tam.

Vojta zjišťuje, kam až jsou rodiče ochotni slevit

Ani mámina přítomnost na oslavě Vojtovi nestačí. Chce, aby šla s nimi domů a sdílela radost z nového telefonu. Jenže to není tak jednoduché. Karla by šla a moc ráda. Kryštof však trvá na tom, že dodrží oddělenost výchovy, na které se domluvili. A tak se Vojta alespoň přiznává k tomu, že mámu slyšel, jak o dárku mluví s tátou, a pak že ji pozoroval, když mobil schovávala. Mají to doma ale detektiva! Alespoň z něčeho může Vojta těžit. Moc dobře si nejspíš uvědomuje, že kdyby byli rodiče pořád spolu, mobil by mu jen tak neprošel. Teď ale, když mezi nimi pendluje, mobil zkrátka potřebuje. A co si budeme povídat, je také nálepkou na jejich černé svědomí.

Věrka může prát i sušit

Věrka má novou pračku, a tak už nemusí své prádlo nikam nosit. Je z ní tak unešená, že se na ni dívala celý jeden prací cyklus. Na oslavě Vojtových narozenin v Coolně se navíc dozvídá, že pračka nejen pere, ale ona i suší! Více toho však prý neumí. To je ale více, než Věrka čekala. Ze své rodiny je v sedmém nebi a dobrý pocit jí kazí jen rozvod Kryštofa a Karly. Možná kdyby tehdy více pracovala a méně se Karle a Kryštofovi snažila vypomáhat, tak by Karla vůbec neměla čas scházet se s Jakubem. Věrka však svůj viny nejspíš tuší. Jinak by na Karlu byla více rozzlobená. Ona ji ale k šoku Máry chápe. Ženám se to zkrátka stane, že se zakoukají jinde.

Zdroj článku:
  • Autorský text