Tento týden v Ulici: Zoufalé činy nešťastných dětí i utrápených rodičů

Tento týden v Ulici: Zoufalé činy nešťastných dětí i utrápených rodičů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vojta sní o tom, že se k sobě máma s tátou vrátí a všechno bude jako dřív. Sám pro to dělá vše, co je v jeho silách. Další Bohunčina scéna bude pro Žofku poslední kapkou a impulsem k neuváženému činu. Kristýna vložila důvěru do rukou manipulativní terapeutky, se kterou si to teď Luděk hodlá vyřídit.

Nechat si šéfovat od partnerky je pro Prokopa náročné

Odmítnout Mirkovu atraktivní pracovní nabídku nebylo jednoduché, ale Prokop dobře věděl, proč to dělá – aby mohl zůstat ve škole a pomáhat Magdě tak, jak slíbil. Nová ředitelka ho však nevnímá coby schopného zástupce, jehož cenné rady a zkušenosti by opravdu brala v potaz. Častěji dává na vlastní instinkt a pocity, než aby naslouchala kolegovi a partnerovi. Sama si možná ani neuvědomuje, jak se tohle jejich rozdělení rolí podepisuje na soukromém vztahu. Irena to naopak vnímá zcela jasně a velmi citlivě, proto Magdě promluví do duše a upozorní ji, že věci nemusejí být vždycky takové, jaké se jeví na první pohled.

Vojta chce, aby se k sobě rodiče vrátili

Přestože se Karla a Kryštof snažili vysvětlit Vojtovi princip střídavé péče i důvody svého odloučení, chlapec se nedokáže vzdát naděje, že se rodiče usmíří a zase budou spolu. Neuniklo mu, že se poslední dobou už ani nehádají a ve všem si vycházejí vstříc. To jen posílí jeho odhodlání rodinu opět stmelit a využít každé příležitosti ke společně trávenému času. Teď si třeba usmyslí, že by spolu měli oslavit Mezinárodní den dětí. Splní se mu jeho velký sen? Podaří se mu dát mámu s tátou znovu dohromady?

Vojta doufá, že se rodiče usmíří.
Vojta doufá, že se rodiče usmíří. | Zdroj: TV Nova

Vilma si podá Kateřinu a pocítí Lumírův hněv

Vilma Nyklová by se pro rodinu rozkrájela, ale má své vrtochy. Její blízcí si dobře uvědomují, že svéráznou babičku zkrátka nepředělají. To však rozhodně neznamená, že by byli ochotní tolerovat jí všechny otravné výstřelky nebo nerudné chování k rodinným přátelům. Už o Vánocích se zdálo, že Vilma vzala Lumírovu partnerku Kateřinu konečně na milost, ale to bylo zřejmě pouhé zdání. Teď si totiž „tohle zlo z Děčína“ podá tak, že Lumírovi definitivně dojde trpělivost. Jak se s mámou vypořádá?

Matka dožene Žofku k děsivému kroku

I když se Klímovi celé týdny snaží utěšovat nešťastnou Žofku a pomáhat její rodině, všem katastrofám očividně zabránit nedokážou. Tou největší katastrofou je pak Bohunka, nekompromisní, náročná a vystresovaná matka, která Žofce proměnila domov v peklo na zemi. Sebepoškozování, v němž dívka hledá úlevu, už nestačí. Další matčina scéna způsobí, že se Žofka odhodlá k činu, kterým vyděsí Klímovy i své rodiče. K čemu se uchýlí a jak zle na tom bude?

Luďkova srážka s vypočítavou terapeutkou

Vidět, jak dospělé dítě vkládá neochvějnou důvěru v manipulativního ezošmejda, který mu akorát ničí zdraví, musí být bolestné pro každého rodiče. Luďka plným právem popadá běs pokaždé, když někdo jenom zmíní jméno pochybné terapeutky Julie. S tou se teď shodou okolností potká právě ve chvíli, kdy se dozví, že jeho dcera Kristýna prodělala v noci další náročnou panickou ataku. Nikoho asi nepřekvapí, že si Luděk s Papežovou okamžitě vyřídí účty. Jaký dopad to bude mít na Kristýnu a jak se Blanka pokusí dceru zachránit?

Zdroj článku:
  • Presskit Nova