Matky roku z Ulice. Které postavy zanedbávají své mateřské povinnosti?

Matky roku z Ulice. Které postavy zanedbávají své mateřské povinnosti?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne všem byla role matky souzena. Ne všechny ženy měly k mateřství ideální podmínky. Ani v Ulici tomu není jinak. Které matky zanedbávají nebo zanedbávaly své mateřské povinnosti a co je k tomu vedlo? 

U Zuzany a Evy z Ulice došlo až na dětský domov

 Kdo při výchově svého dítěte v Ulici zaručeně selhal, byla feťačka Zuzana. Kvůli její závislosti na drogám se musel dlouhou dobu malý František starat jen sám o sebe, a nakonec to stejně nestačilo. Ze svatby s Bedřichem sešlo a František putoval do dětského domova.Tam se seznámil s Emou, jejím bratrem Mirkem a s dalšími dětmi. Naštěstí se Zuzana časem vzpamatovala a svou reputaci maminky si napravila. 

Biologická máma Františka, Zuzana Hrubá, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Podobně na tom byla i Eva Toužimská, kterou s Františkem spojovalo mnohé. Také ona se nemohla o svou malou dceru postarat. V tomto případě však nešlo o drogy, nýbrž o to, že musela nastoupit do vězení. Emu odloučení od maminky hodně poznamenalo. Liškům trvalo dost dlouho, než ji rozmluvili. Také Eva zabojovala a chtěla Emu zpátky do své péče. Nakonec se jí podařilo vazbu mezi ní a Emou znovu otužit. Druhou příležitost být maminkou už nezkazila. Potkala Miloše a měli spolu syna Miloška.

Milošek byl pro Evu Toužimskou druhou šancí, jak roli maminky lépe uchopit.

Karla své děti zanedbává kvůli románku, Skyler kvůli práci 

Ovšem zanedbávání dětí nemusí mít vždy tak hrozný průběh. Někdy zkrátka stačí, když je maminka zainteresovaná jinde a na své dítě nemá tolik času, kolik je vyžadováno. Dobrým příkladem toho je například Skyler, která si problém sice uvědomuje, ale nic s tím zatím nedokázala udělat. Svého syna Chrise sice tahá všude s sebou, ale kvůli práci na něj nemá tolik času, a tak Chris tráví spoustu času na tabletu.

Podobně to má Karla, ta své dva syny zanedbává kvůli Jakubovi, do kterého je zamilovaná až po uši. Čas, který měla vyhrazený pro pracovní školení, klidně vložila do Jakuba. Ten její situaci naprosto nechápe, a tak je Karla jako mezi mlýnskými kameny. 

Zdroj článku:
  • Autorský text