Ani slavní nejsou svatí. Kdo ze známých českých hvězd si prošel vězením a proč

Ani slavní nejsou svatí. Kdo ze známých českých hvězd si prošel vězením a proč
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I slavní herci jsou jen lidé a občas chybují. Když je to ale v rozporu se zákonem, tak se na jejich slávu nehledí. Řadu z herců tedy za jejich činy čekal nevyhnutelný trest a pár z nich za mřížemi strávilo dokonce několik let.

Martin Maxa

Český zpěvák a občasný herec by nejspíš nejraději vymazal některé roky svého života ze své paměti. Když totiž v 80. letech absolvoval základní vojenskou službu, omylem zastřelil svého kolegu. Byl to jeden z jeho kamarádů a na tragédii si živě pamatuje dodnes. 

„Dodnes mám v hlavě tu situaci, vteřinu po vteřině i s vjemem střelného prachu. Přesto jsem přesvědčený, že jsem nemohl ničemu zabránit. Je to pro mě doba temna, která trvala ještě hodně dlouho po tom neštěstí a nedá se nikdy zapomenout.” vzpomíná Maxa na jedno z nejhorších období svého života.

Za neúmyslné zabití si tehdy ve vězení odseděl jeden rok. 

Jan Révai

Jan Révai je dnes velmi úspěšným hercem a na první pohled byste do něj určitě neřekli, že strávil dva roky ve vězení.

Svých činů dnes samozřejmě také lituje, nebyla to ale až taková náhoda. Kvůli hraní automatů se totiž dostal do dluhů a potřeboval splatit 100 tisíc. Své problémy se tehdy rozhodl vyřešit přepadením benzinové pumpy. Nakonec za to ale dostal jen dva roky vězení a následně byl propuštěn na podmínku.

Dnes se svému dřívějšímu chování nestačí divit a na léta ve vězení vzpomíná s nelibostí.

„Byl jsem naivní. Prostě mladická blbost. To, co jsem prožil ve vězení, se ani nedá popsat. Málokdo ví, jak se zachová, když se někdo před ním podřeže…”

Hana Hegerová

Herečka a královna československého šansonu si za mřížemi také pár chvil pobyla. V 80. letech jí totiž na účet přišla částka, která měla původně patřit Karlu Gottovi. Šlo o jeho roční honorář, který údajně činil jeden milion korun. Zpěvačka situaci včas nenahlásila, a dokonce část peněz utratila.

Byla tedy obviněna ze zpronevěry, ale ve vězení strávila pouze 6 měsíců. Za to vděčí především Jiřině Švorcové, která tehdejšího prezidenta Gustava Husáka požádala, aby jí udělil milost. Zpěvačka říká, že účtům nikdy příliš nevěnovala pozornost a částky si jen nevšimla, a proto problém nenahlásila. Už se tedy nejspíš nedozvíme, jak to ve skutečnosti bylo. Nejdůležitější ale je, že se vše v klidu vyřešilo.

Jiří Schmitzer

Když jednoho dne odjížděl herec z divadla domů, srazil chodce, který později zemřel. To už sice nebyla jeho vina, měl ale alkohol v krvi, a tak byl odsouzen ke třem letům vězení za neúmyslné zabití. Ve vězení nakonec strávil jen rok a půl, nehoda mu ale naprosto změnila život a chyby neustále lituje.

Dokonce s ním i přestal mluvit jeho otec Jiří Sovák, který mu vyčetl, že vůbec usedal za volant, když pil. Jejich vztah už od té doby zůstal navždy chladným.

Všichni z nich už nyní vědí, jakých chyb se dopustili, žijí normálním životem a stále se posouvají dál ve své kariéře. Snad tedy i po těchto traumatických vzpomínkách najdou v životě štěstí.