Na Hromnice o den více: Nepřátelské vztahy na pracovišti, nová láska a děsivá legenda. To vše provázelo natáčení

Na Hromnice o den více: Nepřátelské vztahy na pracovišti, nová láska a děsivá legenda. To vše provázelo natáčení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Moderátor počasí Phil Connors se dostane do obrovské bouře, kvůli níž se ocitá v časové smyčce. Když se po natočení reportáže odchýlí do hotelu a probudí se ráno, zjišťuje, že se probudil do jednoho a toho samého dne, konkrétně do 2. února. Po mnoha stejných dnech si začne uvědomovat, že se nejspíše musí změnit. Podaří se mu to?

Který herec byl původně v plánu do hlavní role?

Hlavní roli moderátora počasí Phila ztvárnil herec Bill Muray. Ovšem režisér Harold Ramis chtěl do hlavní role obsadit buď Toma Hankse, Chevyho Chase, Steva Martina nebo Johna Travoltu.

Mezi Murrayem a režisérem to skřípalo

Jak už to tak bývá, na některých pracovištích jsou osobní vztahy mnohdy na bodu mrazu. Stejně to bylo i při natáčení snímku mezi režisérem Haroldem Ramisem a hlavním hrdinou filmu Billem Murrayem. Ten si dokonce najal hluchoněmou asistentku, aby „prý“ zlepšil vztahy.

Konec starého vztahu, začátek nového – to potkalo Billa Murraye během natáčení

Herec Bill Murray se během natáčení rozváděl. Ale díky filmu tak poznal svou novou manželku a matku jeho čtyř dětí, začal si totiž románek s jednou z kostymérek.

Film měl úspěch v mnoha diváckých skupinách

Snímek po uvedení do kin zaujal některé z náboženských skupin, guru léčitele a také osoby zajímající se o metafyziku. Byl tak úspěšný, že se dokonce v roce 2008 na 8. místě v žebříčku nejlepších fantasy filmů sestaveném Americkým filmovým institutem.

Natáčelo se i v místech, ze kterých mrazilo

Když se natáčela scéna, kdy se Bill Murray vrhá ze zvonice, filmaři zjistili, že o dané budově (budova opery ve Woodstocku v Ilinois) se traduje jedna legenda. Ta praví, že budovou obchází duch mladé dívky, která tam spadla z balkónu.