Specialisté: Poslední předprázdninový premiérový díl má poetický název Lolita

Specialisté: Poslední předprázdninový premiérový díl má poetický název Lolita
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Major Strouhal má problém se zády a kolega Martin Kovář se mu trochu vysmívá, když poukazuje na Strouhalův věk. Do toho přichází nový případ, a to vražda v hotelu. Tentokrát jde vyšetřování jako po másle, žádná mafie, složité vztahy z minulosti nebo pomsta. Za vším jsou peníze.

Na večírku realitních makléřů se objeví mladičká dívka, která upoutá pozornost přítomných pánů. Hned několik z nich vtipkuje a jasně dává najevo, že by si večírek rádi zpestřili malým dobrodružstvím. Dívka vypadá sice velice mladě, ale chová jako zkušená profesionálka, což přítomné pány nenechá na pochybách, že k úspěchu nepotřebují šarm, ale peněženku. Nakonec však jeden z šéfů dívku pošle pryč a ona jde. Jeden z makléřů se vydává za ní a končí spolu v hotelovém pokoji. Dívka mezitím stihne poslat krátkou textovku, jak později zjistili kriminalisté. Její klient byl krátce po příchodu na pokoj zastřelen. Kamery zachytili také mladého muže, který šel do patra hotelu.

Celé léto budeme vzpomínat na staré případy v reprízovaných epizodách

Nový případ ohrozí jednoho z kriminalistů

Na první pohled to tedy vypadá, že za vraždou je vypečená dvojice mladých lidí, jenže chybí motiv. Z pokoje se nic neztratilo. Proč by prostitutka nebo pasák vraždili klienta, který byl zjevně náhodný, a nic nevzali? Navíc v koupelně se našly stopy jiné krve.

Probíhá běžná rutina vyšetřování a Zuzaně se podaří pomocí programu na rozpoznávání obličejů identifikovat mladou dívku. Ještě jí nebylo ani patnáct let a matka se domnívala, že spí u kamarádky. Potom už jde vše snadno. Přestože jsou dívka i její kamarád na seznamu podezřelých hodně vysoko, nakonec je všechno jinak.

Další stopa vede kriminalisty přímo do realitní kanceláře, která má slušné příjmy ze státních i evropských dotací. Zavražděný měl v telefonu celou řadu zajímavých materiálů, ze kterých bylo nakonec patrné, že ve hře jsou velké dotační podvody.

Zbývá najít dívku, zjistit, čí byla druhá krev, najít jejího přítele a chytit ho, než udělá nějakou neuváženost.

Vrah ale použije zbraň znovu, a nakonec je v ohrožení i major Strouhal. Život mu zachrání plukovník Vondráček, který je téměř v euforii, že se dostal po dlouhé době z kanceláře do terénu a zažil opravdovou akci, vzrušení a příval adrenalinu. I přes vysedávání za stolem přece jen neztratil policejní instinkt a svou rychlou reakcí zachránil kolegovi život. Vypadá to, že Strouhal a Vondráček se přece jen naladí na stejnou notu.

Zdroj článku:
  • Autorský text