Těchto 9 otázek Kalkulátor v soutěži Chcete být milionářem? zodpověděl správně, vyzkoušejte si je i vy

Těchto 9 otázek Kalkulátor v soutěži Chcete být milionářem? zodpověděl správně, vyzkoušejte si je i vy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete si na Jakuba Kvášovského, dnes známého pod přezdívkou Kalkulátor, ve „Chcete být milionářem?“, známé televizní soutěži? Jakub Kvášovský je dnes znám zejména díky televizní soutěži „Na lovu“. Jeho kariéra ve vědomostních soutěžích však začala již mnohem dříve.

Otestujte si, zda jste v soutěži Chcete být milionářem?lepší než Kalkulátor

Nejdříve zkusil své štěstí v Riskuj!", dále pak v pořadu AZ-kvíz" a nevynechal ani známou soutěž „Chcete být milionářem?". Jste i vy, podobně jako Kalkulátor, soutěživí a díváte se rádi na vědomostní soutěže? V tom případě si připomeňme hru „Chcete být milionářem?", která byla velice populární zejména v 90. letech. Dodnes je neodmyslitelně spjata s jejím moderátorem Vladimírem Čechem, který soutěžícím dokázal občas pořádně zatopit.

Pořad „Chcete být milionářem?" je jednou z nejoblíbenějších televizních soutěží v České republice. Vysílala se poprvé v roce 2000 a rychle se stala hitem u televizních diváků. Prvním moderátorem byl již zmíněný Vladimír Čech, který je s touto soutěží asi nejvíce spjat. Po několika sezónách jej vystřídali moderátoři Martin Preiss, Ondřej Hejma a Marek Vašut. V roce 2007 se televize Prima rozhodla obnovit myšlenku tohoto pořadu a začala vysílat hru s názvem „Milionář", kterou uváděl Roman Šmucler. Základním principem soutěže je zodpovědět 15 otázek, které mají různé obtížnost. Soutěžící pak dále postupuje vzhůru po jednotlivých stupních, a to za každou správnou odpověď.

Každá otázka má vždy čtyři možné odpovědi, z nichž pouze jedna je ta správná. Pokud hráč nezná správnou odpověď, má možnost použít jednu ze tří nápověd, které mu mohou pomoci nalézt správné řešení. Využít může možnost nápovědy 50:50, kdy se odpovědi zúží ze čtyř na dvě. Dále pak může využít nápovědy publika, kdy každý v publiku odpoví na otázku pomocí hlasovacího zařízení. Následně se soutěžícímu objeví tabulka s procenty k jednotlivým možnostem. On se pak sám rozhodne, zda publiku bude věřit, nebo ne. Oblíbenou nápovědou je pak i přítel na telefonu. Soutěžící má pak na přečtení otázky a jednotlivých možností pouze 30 sekund. Problémem ale je, že i přítel musí v této době stihnout na jeho otázku odpovědět.

Zdroje článku: