Vesničko má středisková (1985): Kdo označil Otíka a Pávka za Laurela a Hardyho východní Evropy?

Vesničko má středisková (1985): Kdo označil Otíka a Pávka za Laurela a Hardyho východní Evropy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes večer dávají filmovou klasiku natočenou podle scénáře Zdeňka Svěráka. Uměl Rudolf Hrušínský řídit? A jakou filmovou cenu si snímek odnesl? Těšte se na oblíbený film Vesničko má středisková.

„Pane doktore, zase jste se kochal, že jo?“

Kdo by neznal dobrotivé hlášky z filmu plného laskavého humoru, který ale občas dokázal vládnoucí garnituru zvednout ze židlí? Víte o tom, že Rudolf Hrušínský byl ve skutečnosti velmi špatným řidičem? Kam potřeboval zajet, vždy ho dovezla jeho manželka. Ve filmu se tak dostal za volant po celých 30 letech!

Škodu 100 L, kterou pan doktor řídí, si po ukončení natáčení zakoupila jistá obyvatelka vesnice, kde se film natáčel. Auto bylo přelakováno na červeno a bylo v provozu až do roku 1999, kdy jelo na svou poslední cestu do šrotu.

Ocenění v zahraničí

Snímek si odnesl Zvláštní cenu poroty a Cenu ekumenické poroty pro rok 1986 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu. Za velkou louží se hlavní herci dočkali ještě jednoho ocenění – na premiéře filmu v USA byli Otík Rákosník a Pavel Pávek označeni za Laurela a Hardyho východního bloku.

Už se také těšíte, až Drápalíka přejede kombajn, a tomu se jako zázrakem nic nestane? Zopakovat si oblíbené hlášky z filmu můžete dnes večer ve 20:10 na ČT1, kdy film Vesničko má středisková poběží.