Alena Štréblová z Ulice chtěla naštvat bráchu, a tak se stala herečkou

Alena Štréblová z Ulice chtěla naštvat bráchu, a tak se stala herečkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alena Štréblová, dáma s uhrančivýma očima, nás už léta baví v seriálu Ulice jako Milena Pumrová, která pracuje v hospodě U Henryho a nenechá si nic líbit. Vzdor netoleruje ani svému muži, Radkovi Mastnému. Právě v hospodě se občas potkává i s bráchou Jiřím, jenž hraje Miloše.

Původně měla být v Ulici asi na půl roku

Z ušlápnuté Mileny Pumrové, kterou v začátcích seriálu opustil manžel, se v nejnovějších dílech Ulice stává ambiciózní podnikatelka, jež má velké kariérní plány a kolem prstu omotaného Radka Mastného. Tomu doma velí až překvapivě pevnou rukou. Její představitelka Alena Štréblová si však původně měla zahrát jinou postavu, jak prozradila v rozhovoru pro deník Aha! pro ženy.

Kdysi dávno jsem opravdu dělala casting na jinou postavu. Jak se ta role jmenovala, si už ale nepamatuju. Vím, že ji tehdy nakonec hrála kolegyně Petra Jungmanová. V té době jsem zrovna točila seriál na Slovensku a technicky se to nedalo zvládnout.

Milena Pumrová s Radkem Mastným a Petrem Kaštanem
Milena Pumrová s Radkem Mastným a Petrem Kaštanem | Zdroj: TV Nova

Petra Jungmanová v Ulici ztvárnila Martu Seidlovou, učitelku na gymnáziu, kam chodil i její syn Mikuláš. Do Prahy se Marta přestěhovala kvůli manželské krizi, jež ale vyústila v nevyhnutelný rozvod s nevěrným Liborem. Zda se na tuhle roli hodí lépe Petra Jungmanová, nebo původně zamýšlená Alena Štréblová, můžete posoudit sami. Není však pochyb o tom, že rázná a nekompromisní Milena, která má v mnoha směrech rozumnější a citlivější přístup než její partner Radek, herečce Štréblové pasuje.

Že si získala srdce diváků, dokazuje i fakt, že role Mileny byla zpočátku zamýšlena na půl roku, ale nakonec Alena Štréblová točí několikátou sezónu.

Krátce si zahrála také v Ordinaci

V Ulici se delší dobu pohybuje také hereččin bratr Jiří Štrébl, který mistrně zvládá ztřeštěnou úlohu Miloše Knoblocha. Se sestrou mají zcela odlišné dějové linky, a potkávají se tedy nanejvýš v hospodě, kam si Miloš rád zajde na pivo a kde Milena obsluhuje.

Tam proběhl takový interní vtip, kdy on jen tak mezi řečí prohodil, že prý jsem mu nějaká povědomá a že mu připomínám jednu příbuznou. Já jsem zase odpověděla, že mi také není úplně nepovědomý.

Alena Štréblová hraje mámu Gábiny.
Alena Štréblová hraje mámu Gábiny. | Zdroj: TV Nova

Jako sourozenci mezi sebou mají skvělý vztah, i když je pravda, že herečkou se Alena původně stala trochu proto, aby staršího bráchu naštvala. Původně plánovala studovat psychologii. „Spolužačku z gymnázia, která chtěla být herečkou, jsem doprovázela na konkurz do A studia Rubín, kde už tenkrát působil můj bratr. Když jsem viděla, jak se brácha zatvářil, jakmile jsem se tam objevila, na místě jsem se rozhodla, že se toho konkurzu také zúčastním.“

Možná si vzpomenete, že Alena Štréblová si zahrála i v Ordinaci v růžové zahradě, a sice první manželku Čestmíra Mázla. Nejdřív se tam o ní jen mluvilo, takže byla takovou paní Columbovou. Později se v seriálu objevila přímo, avšak ne na dlouho, protože scenáristé ji nechali zemřít na rakovinu. Z role se herečka, která tehdy trpěla nouzí a nedostatkem peněz, moc dlouho neradovala. Na období, kdy ani neměla co dát dětem k jídlu, pochopitelně nevzpomíná ráda. Dnes žije spokojeně po boku milovaného partnera.

Zdroje článku: