Filip Rajmont i Alena Štréblová mají svou vlastní zkušenost s péčí o těžce nemocného blízkého

Filip Rajmont i Alena Štréblová mají svou vlastní zkušenost s péčí o těžce nemocného blízkého
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prostřednictvím příběhu učitelky Magdy a její maminky, která se před dvěma roky kvůli nevyléčitelné nemoci rozhodla pro asistovanou sebevraždu, chytá Ulice diváky za srdce. A není to jen smyšlená dějová linka, jak by ostatně mohli potvrdit herci Alena Štréblová a Filip Rajmont, kteří mají osobní zkušenost s domácí péčí o těžce nemocného blízkého člověka. 

Alena Štréblová spolu s maminkou pečovala o těžce nemocného tatínka 

Sbírka pro mobilní hospice, která probíhá jak v seriálu, tak i v realitě, za srdce chytila i herečku Alenu Štréblovou, která v Ulici hraje Milenu Pumrovou. Ta, jak sama přiznala, má s péčí o těžce nemocného blízkého osobní zkušenosti.

Na konto probíhající sbírky si posteskla, že něco takového neexistovalo nebo existovalo jen v omezené míře v době, když její tatínek onemocněl a manipulace s ním byla čím dál tím těžší. Péči o tatínka jim ztěžovala tři patra schodů bez výtahu.

Kvůli tomu nakonec její tatínek skončil v léčebně dlouhodobě nemocných, kde také zemřel. Tuhle zkušenost by Alena Štréblová už nikomu nepřála, a i proto je velmi ráda, že sbírka pro Fórum mobilních hospiců seriálem rezonuje. 

Coby Milena Pumrová na diváky působí poněkud necitlivě, až hystericky. Ve skutečnosti je herečka Alena Štréblová velmi citlivý člověk, kterého nemůže sbírka na dobré účely nechat chladným. Alena Štréblová je tedy pravidelnou podporovatelkou mobilních hospiců.

Filip Rajmont

Zdroj: TV Nova | Filip Rajmont

Tváří sbírky pro Fórum mobilních hospiců se stal Filip Rajmont 

V seriálu je to sice učitelka Magda, která jde s kůží na trh, vehementně jí v tom ale pomáhá Otík, jehož představitel Filip Rajmont se stal tváří reálné sbírky pro mobilní hospice. Ani Filipa Rajmonta téma domácí péče nenechává chladným, protože se už třikrát v životě ocitl v situaci, kdy mobilní hospic sám potřeboval.

Bylo to v případě, kdy onemocněl jeho tatínek, jeho babička a kamarád. Jak sám herec říká, člověk, kterého těžká nemoc zastihne, si v první chvíli ani nemusí uvědomit, že není v jeho silách, aby vše a s přehledem zvládl. Proto může o pomoc požádat mobilní hospice, díky kterým může mít čas na to, co je opravdu důležité, a to je trávení času s nemocným. 

Postava Otíka dostala díky sbírce v Ulici nový dějový rozměr. Už dávno není tím nezodpovědným floutkem, kterému jeho maminka připomínala, aby určitě nezameškal školu, což by bylo v jeho pozici profesora poněkud trapné. Je to Otík, který je podporou své kamarádce Magdě, která si s nemocnou maminkou zažila své.

Dokonce lze říct, že je pro Magdu mnohem větší podporou než její partner Prokop. Nejspíš nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že u něj diváci čekali trošku více zájmu o Magdu po tom, co ji od oltáře ukradl Mirkovi. Ale to se nejspíš spletli stejně jako sama Magda. I ona nejspíš čekala více vášně, teď je ale z pohodáře Prokopa nabručený ředitel.

Zdroj článku: