Rodinná dynastie Rychlých: Potkali se v Ordinaci v růžové zahradě i v Modrém kódu

Rodinná dynastie Rychlých: Potkali se v Ordinaci v růžové zahradě i v Modrém kódu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V umělecké sféře naleznete spoustu osobností propojených mezi sebou nějakým krevním poutem. Málo už je jich ale takových, že by pocházely přímo z jedné rodiny a účinkovaly ve stejných projektech, nebo se v nich dokonce setkávaly jako členové jedné domácnosti. Takovým ukázkovým příkladem je klan Rychlých. Hrají v divadle, televizi, moderují i dabují. A kdo je kým?

Petr Rychlý – herec, moderátor, dabér, bavič a režisér

Asi nejvýraznějším zástupcem této rodiny je právě Petr Rychlý. Od prvopočátků Ordinace v růžové zahradě se s ním diváci mohou setkávat v roli Čestmíra Mázla, vynikajícího lékaře, primáře gynekologie, několikanásobného otce a správného chlapa do života. 

Kromě herce je Petr dvorním moderátorem a bavičem televize Nova. Dlouhá léta prezentuje svou tvář v kutilském pořadu Rady ptáka Loskutáka. Tím ale výčet jeho aktivit nekončí. Účinkuje v několika divadlech a věnuje se rovněž režírování. Má dokonce založeny své vlastní webové stránky. Co se dabingu týče, jeho asi nejslavnější rolí, které propůjčil hlas, byl Joey ze seriálu Přátelé. 

Čtěte také: Ordinace v růžové zahradě 2: Dorka doprovokovala, Darek doordinoval

Pavla Rychlá (Vojáčková)

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Bývalá manželka Petra Rychlého je známou herečkou a skvělou dabérkou. Její ojedinělý hlas televizní diváci jistě rozpoznají v postavě Moniky (Courteney Cox), rovněž v seriálu Přátelé. Na dabování tohoto amerického sitcomu společně s Petrem Rychlým s láskou vzpomínají. Pavla je mimo jiné i znamenitou divadelní herečkou. Volný čas ráda tráví aktivně. Miluje sport, nejraději lyžuje a jezdí na kole. 

Čtěte také: Seriál Ordinace v růžové zahradě: Jak dnes vypadají a čemu se věnují bývalé sestřičky z kamenické nemocnice?

Renata Rychlá

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Sestra Petra Rychlého absolvovala DAMU a několik desítek let účinkuje v pražském Studiu Ypsilon. 

Od útlého dětství tíhla k divadlu. Už jako malá inscenovala vlastní představení. Jak na to Renata vzpomíná, prozradila v rozhovoru pro Český rozhlas. „Bydleli jsme v Nejdku. A tam jsme měli před barákem takový veliký strom, před kterým jsem vždycky režírovala divadlo a psala hry jako dítě. Herci byli za ním schovaní a já je tahala před strom a museli jsme hrát. Bylo to o milostných vztazích většinou. A agresivní to bylo, protože se tam všichni prali.”

V televizi není Renata Rychlá moc k vidění, ale společně se svým bratrem si zahrála v Ordinaci v růžové zahradě 2 coby věštkyně Melisa.

Čtěte také: Končící seriál Ordinace v růžové zahradě 2 bude mít o starost navíc

Ondřej a Matěj Rychlí

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jablko nepadlo daleko od stromu, a i synové Pavly a Petra se vydali na uměleckou dráhu. Matěj Rychlý je součástí zpravodajského týmu televize Prima. V současné době je reportérem CNN Prima NEWS.

To Ondřej svého otce nezapře. Nejenže jde v jeho hereckých šlépějích, on zároveň vypadá, jako by mu z oka vypadl. Potkali se spolu při natáčení Ordinace v růžové zahradě 2, kde dokonce hráli otce se synem. 

Čtěte také: Začínají škrty postav v Ordinaci v růžové zahradě 2?

Zpočátku Ondřej uvažoval o studiu medicíny, má k tomu koneckonců z matčiny strany rodinné předpoklady, její otec byl a její bratr je lékařem, ale herectví nakonec zvítězilo. Úlohu doktora si vyzkoušel v seriálu Modrý kód, ve kterém účinkovala i jeho maminka. Zahrála si zde malou roli veterinářky, která se svou dceru snaží léčit stejně jako zvířátka.